logo2


6/12/10

Μια από τις καινοτομίες που εισήγαγε η έκδοση 10.1 του Adobe Flash, ήταν η ανάθεση αρμοδιοτήτων στην κάρτα γραφικών. Το H.264 decoding γίνεται πλέον μέσω της GPU και οδεύουμε ολοταχώς προς στην πλήρη απαλλαγή του επεξεργαστή από το video rendering.

Η έκδοση 10.2 του Flash βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση beta. Η νέα έκδοση προβλέπει την επέκταση του GPU decoding σε όλα τα videos και όχι μόνο στο πρότυπο H.264, όπως ισχύει τώρα στο Flash 10.1. Έτσι, ο επεξεργαστής απαλλάσσεται τελείως από τις εργασίες σχετικά με τα videos και μπορεί να διαθέσει πόρους σε άλλα tasks. 
Το Flash 10.2 περιλαμβάνει ένα νέο API, ονόματι Stage Video, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στη Google TV για την αναπαραγωγή των HD Flash videos. Το Stage Video δουλεύει σε όλους τους browsers και όλες τις πλατφόρμες και έχει εφαρμογή σε όλα τα υπάρχοντα videos και SWF αρχεία.
Η έκδοση 10.2 beta του Flash συνίσταται μόνο στους developers και σε όσους είναι προετοιμασμένοι για φαινόμενα αστάθειας στον υπολογιστή τους. Αν ανήκετε σε μία από αυτές τις κατηγορίες, μπορείτε να κατεβάσετε το νέο Flash από αυτή τη διεύθυνση.


Πηγή: tomshardware

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου