logo2


6/12/10

Οι web browsers και όχι οι οικιακές κονσόλες θα είναι η επόμενη αληθινή next-gen πλατφόρμα για το gaming, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Sony, Phil Harrison.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο συνέδριο Italian Videogame Developers Conference στη Ρώμη, ο βετεράνος της βιομηχανίας ρώτησε τους ακροατές κατά πόσο θεωρούν πως ένα παιχνίδι της τάξης του Modern Warfare 2 θα μπορούσε να εμφανιστεί σε ένα browser τα επόμενα χρόνια.

“Πιστεύω πως η απάντηση σε αυτό είναι ‘ναι’,”, είπε. “Πιστεύω πως στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια θα δούμε άνετα παιχνίδια αυτού του επιπέδου σε ένα browser, στις φορητές συσκευές, ακόμα και στο iPad, και θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τέτοια επίπεδα βάθους σε όλα τα είδη της οθόνης.” Μάλιστα, ο Harrison έφτασε στο σημείο να προβλέψει ότι κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και ένας πόλεμος τύπου SEGA Vs Nintendo για την επικράτηση στην αγορά.

“Περιμένω μια τεχνολογική καταιγίδα για τις λειτουργίες που θα εμφανιστούν στους web browsers, οι οποίοι θα μπορούν να υποστηρίζουν πολύ πλούσιο και πολύ εντυπωσιακό gameplay. Κάποιος θα κερδίσει τη μάχη. Κάποιος θα καταφέρει να δημιουργήσει τρισδιάστατα γραφικά στα επίπεδα της οικιακής κονσόλας, video και ήχο στον web browser. Αυτό θα είναι το σημείο καμπής για τη βιομηχανία μας, το οποίο θα επιταχύνει τα όσα θα μπορούμε να κάνουμε με έναν browser, και πιστεύω ότι θα φέρει στο φως την next generation πλατφόρμα για τα παιχνίδια.”

Ο Harrison συνέχισε λέγοντας ότι το 68% των επενδύσεων σε παιχνίδια σε παγκόσμια κλίμακα, αφορούν online παιχνίδια. “Αυτές οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν τις οικονομίες του αύριο,” εξήγησε. “Αυτές οι εταιρείες θα αναπτύξουν νέες τεχνολογίες, εμπειρίες, επιχειρηματικά μοντέλα για το gaming του αύριο. Αυτού του είδους οι επενδύσεις θα αρχίσουν να φέρνουν μεγάλες αλλαγές στη βιομηχανία μας μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Υπάρχουν πλούσιος χώρος σε αυτόν τον τομέα, και ο άδειος χώρος πάντα προσφέρει ευκαιρίες.”

Πηγή: pcmaster.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου