logo2


7/12/10

Playstation 3Η εταιρεία X3 Max ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ότι κατάφερε να "σπάσει" την τελευταία έκδοση του firmware 3.50 του Playstation 3 και στις επόμενες 72 ώρες θα το διαθέσει σαν δωρεάν αναβάθμιση για το USB dongle της, το X3max. Για το jailbreak δεν χρειάζεται υποβάθμιση του firmware του Playstation 3 από 3.50 σε 3.41.

Μετά το jailbreak της έκδοσης 3.41 και την δυνατότητα υποβάθμισης του 3.50, έρχεται το τρίτο χτύπημα στην Sony και την κονσόλα της. Οι ιδιοκτήτες Playstation 3 με την νεότερη έκδοση 3.50, θα μπορούν να τρέχουν homebrew εφαρμογές καθώς και αντίγραφα ασφαλείας (backups) των παιχνιδιών τους.

Μέχρι την επίσημη διάθεση τις επόμενες μέρες, μένει να απαντηθούν κάποιες εύλογες ερωτήσεις, όπως π.χ. αν θα παίζουν τα παιχνίδια που απαιτούν έκδοση 3.50, σαν το Gran Turismo 5. Προς το παρόν υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι τρέχει homebrew εφαρμογή (blackb0x ftp) σε έκδοση 3.50.

Λίγες ώρες μετά την είδηση του jailbrake από την X3 Max, ένας χρήστης ονόματι graf_chokolo ανακοίνωσε ότι βρήκε τρόπο (μέσω payload) να αποκρυπτογραφήσει τα EBOOT.bin αρχεία των παιχνιδιών, σε Playstation 3 με jailbroken έκδοση 3.41. Σειρά πήρε η ομάδα DeLiGhT, οι οποίοι διέθεσαν μία εφαρμογή homebrew που αποκρυπτογραφεί τα EBOOT.bin αρχεία χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να μιλάνε για Custom Firmware (CFW) για το PS3, όπως γίνετε με το PSP.







Πηγή: 
psx-scene.com, insomnia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου