logo2


14/12/10


Οδηγός για να κάνετε Jailbreak με χρήση του iPhone 2G/3G & iPod Touch 1G 

(Η διαδικασία με χρήση iPod είναι ακριβώς η ίδια απλά αλλάζουν τα αρχεία,εγώ δίνω τα αρχεία για το iPhone.Κάπου παρακάτω θα δίνω link για τα αρχεία του iPod.)

iPhone 3G/2G - iOS 3.1.2 μέχρι και 4.1(Τουλάχιστον μέχρι 4.1 δοκιμάστηκε)
Jailbroken iPhone - Αναγκαστικά γιατί πρέπει να βάλουμε προγράμματα.Jailbroken with PwnageTool, Redsn0w or blackra1n (NOT Spirit)
PS3 - Firmware 3.41(Αν έχετε μέχρι και έκδοση 3.50 μπορείτε να κάνετε Downgrade)
OpenSSH,Bootlace(Θα τα βρείτε στο Cydia με μια απλή αναζήτηση)
WinSCP - Το πρόγραμμα αυτό μας βοηθά να στείλουμε κάποια αρχεία μέσα στο iPhone.To κάνουμε εγκατάσταση στον υπολογιστή μας.Βρείτε το στο google.
Τα αρχεία που θα αντιγράψετε στο φάκελο /private/var/idroid -

http://www.megaupload.com/?d=7FAB5GZ2


1)Κάνουμε install το OpenSSH και το Bootlace
2)Ανοίγουμε το Bootlace και πατάμε Yes σε ότι μας βγάλει,κάτω μας έχει κάποιες επιλογές που χρειαζόμαστε όπως OpeniBoot και iDroid.
3)Πατάμε πρώτα στο OpeniBoot,πατάμε Install και περιμένουμε να τελειώσει.
4)Μετά σειρά έχει να κάνουμε το ίδιο και για το iDroid.Αυτό θα πάρει λίγα λεπτά!
Εννοείται πως για τα παραπάνω πρέπει να έχετε το iPhone συνδεδεμένο στο internet και αν θέλετε θα ήταν καλύτερα να το βάλετε σε flight mode ώστε να αποφύγετε τις κλήσεις ώστε να μη διακόψει τίποτα τη διαδικασία.Επίσης καλό θα ήταν να το έχετε στη πρίζα ώστε μη μείνετε από μπαταρία.

Το OpeniBoot το κάναμε install για να μπορεί το iPhone όταν ξεκινήσει να μας δίνει την επιλογή iOS ή Terminal ή Android. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα την επιλογή Android!

Αφού κάνετε install τα παραπάνω και κλείσει το iPhone θα δείτε πως τώρα υπάρχουν οι 3 επιλογές iOS,Terminal και Android.Με τα κουμπιά που ρυθμίζουμε την ένταση στο πλάι του κινητού αλλάζουμε την επιλογή μας και με το home button(το κεντρικό κουμπί) επιλέγουμε.Προς το παρόν διαλέγουμε iOS που είναι η πρώτη επιλογή.

Τώρα το iPhone ξεκινάει κανονικά.Ανοίγουμε το WinSCP.Για host βάζουμε την IP που έχει πάρει το iPhone αφού έχει συνδεθεί στο internet(στο router μας).Την ip στο iPhone τη βλέπουμε πηγαίνοντας Ρυθμίσεις>Wi-Fi>και πατάμε το μπλε βελάκι στο δίκτυο που έχουμε συνδεθεί.Εκεί λέει IP Address,Subnet Mask κτλπ.Εμείς κρατάμε την IP Address και τη βάζουμε στο πεδίο Host.Για username βάζουμε root και για κωδικό alpine.Από κάτω διαλέγουμε SCP αντί για SFTP που έχει.Πατάμε login και περιμένουμε.Όταν το πρόγραμμα ξεκινήσει θα δούμε 2 στήλες εξερεύνησης αρχείων.Στα αριστερά είναι του υπολογιστή μας και στα δεξιά του iPhone.Πάνω ακριβώς από τη λίστα με τα αρχεία θα δείτε πως γράφει τη τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.Εμείς πάμε στο /private/var/idroid και διαγράφουμε ότι έχει μέσα.Τώρα απλά βάζουμε τα αρχεία που έχω μέσα στο zip.Όταν το κάνουμε αυτό επιλέγουμε τα 2 αρχεία android.img και zImage και κάνουμε δεξί κλικ>properties.Στη καρτέλα που ανοίγει αλλάζουμε τον αριθμό που έχει σε 0777 και πατάμε ok!

Αυτό ήταν!Το iPhone είναι έτοιμο να ξεκλειδώσει το ps3!Στη ουσία κάναμε install το Android στο iPhone και αλλάξαμε τα αρχεία του με αυτά στο zip.Προσοχή μη ξεχάσετε να αλλάξετε τον αριθμό που σας είπα σε 0777!!! 

Υπάρχει και ένα πρόγραμμα που υποτίθεται πως τα κάνει αυτόματα αλλά ρίχνει τα αρχεία σε λάθος φάκελο.Λέγεται iPhoDroid απλά σας το ανεφέρω μήπως το δείτε πουθενά και πείτε να το κάνετε με αυτό.Δε το προτείνω προσωπικά!

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΗΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ

Τώρα κλείνουμε το iPhome τελείως.Βγάζουμε το ps3 απο τη πρίζα(αν είναι το slim αλλιώς απλά πατάτε το διακόπτη που έχει από πίσω) και βάζουμε το iPhone στη πρώτη θύρα usb.Όπως βλέπουμε το ps3 (όχι όρθιο) στη πρώτη θύρα αριστερά!
Ανοίγουμε το iPhone και με τα κουμπία της έντασης διαλέγουμε Android.
Βάζουμε το PS3 στη πρίζα ή πατάμε το κουμπί.
Πατάμε το Home button για να ξεκινήσει το κινητό με android.
Γραμμές κώδικα περνάνε,loading kernel,loading image κτλπ.
Εμφανίζεται ο Tux(όσοι τον ξέρετε χαίρομαι :) όσοι δε τον ξέρετε είναι ο πιγκουίνος)
Τώρα μόλις δείτε τον Tux πατάμε στο ps3 Power και αμέσως Eject.
Κατεβατό κώδικα περνάει μπροστά μας με τη λέξη INIT και διάφορα άλλα.

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΟΧΉ

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ PSFREEDOM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΉΞΟΥΜΕ ΤΟ IPHONE ΑΠΟ ΤΟ PS3 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ JAILBREAK!!!
Το jaibreak θα ξέρουμε πως έγινε επιτυχώς αν δούμε να εμφανίζονται 2 νέοι φάκελοι στο menu κάτω από το Game.

Τυχόν προβλήματα:

Αν δε τραβήξουμε καθόλου το καλώδιο το ps3 ξεκινά κανονικά και γραφει "An unknown USB device has been connected".Αν πάλι το τραβήξουμε πριν τελειώσει ο κώδικας παίζει να μην ανάψει και να θέλει να τραβήξετε τη πρίζα για να κλείσει γιατί δε σας βάζει στο μενού ούτε πιάνει το κουμπί για κλείσιμο.
Επίσης υπάρχει περίπτωση να ανοίξει,να δείτε τους φακέλους αλλά να σας βγάζει ένα error σε περίπτωση που δε τραβήξατε γρήγορα το καλώδιο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν να πετύχω το όλο power+eject θέμα και τράβηγμα του καλωδίου!Κάθε φορά που θέλετε να παίξετε κάποιο backup πρέπει να κάνετε τη παραπάνω διαδικασία!

Video και Site που με βοήθησαν:

Install Backup Manager(για να βάζετε τα games στον σληρό σας)


Εδώ φαίνεται το πότε πρέπει να βγάλετε το καλώδιο και πότε να πατήσετε power+eject(μη δίνεται σημασία που κοντεύει να σπάσει το κουμπί δε ξέρω τι έχει πάρει το παλικάρι!Εσείς μια φορά πατήστε το φτάνει! :P ).Επίσης το video δείχνει και πως κάνουμε το Backup των games μας και πως τα παίζουμε μετά.Ας πούμε πως κάναμε backup το Fifa.Μόλις το backup τελειώσει και εμφανιστεί στο μενού του backup manager βάζουμε μέσα ένα τυχαίο original game.Δεν έχει σημασία ποιο!Επιλέγουμε το game που κάναμε backup και μας πετάει στο xmb(αρχικό μενου του ps3).Εκεί θα πρέπει να λέει πως έχουμε μέσα το δισκάκι που κάναμε backup!


Όποιος έχει έκδοση ΜΕΧΡΙ 3.50 ορίστε ένα video για να κάνετε Downgrade στην έκδοση 3.41.Τα αρχεία που χρειάζεστε είναι κάτω από το video στο description!


Εδώ θα βρείτε αρχεία όπως ο Backup Manager,FTP server για να στέλνετε games από το pc στο ps3 κτλπ.
http://www.ps3-hacks.com/category/11

Ένα wiki σχετικά με το iphone,ipod jailbreak http://wiki.psfreedo...iki/IPhoneLinux
Το Site με οδηγίες και αρχεία που θα σας φανούν χρήσιμα http://www.ps3-hacks.com

Ελπίζω να μην άφησα κενά και να βοήθησα κάπως!Τα παραπάνω ήταν καθαρά τα βήματα που ακολούθησα εγώ και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός οπότε αν αντιμετωπίσετε προβλήματα δε σας εγγυώμαι λύση!

PCnews4u

2 σχόλια:

  1. Προς το παρόν λέγεται πως γίνεται να παίξεις κάποια games αλλά όχι για πάντα!Πχ το black ops κάποιοι το παίζουν online και άλλοι δε μπορούν.Κατά κύριο λόγο είναι για offline καταστάσεις.Μπροστά στα free games όμως τι να το κάνεις το online όταν πρέπει να δώσεις 70ευρώ για ένα game!

    ΑπάντησηΔιαγραφή