logo2


13/1/11

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η AMD με τους Athlon και την επιτυχημένη αρχιτεκτονική K8 είχε το πάνω κεφάλι στην αγορά των επεξεργατών, με τα επόμενα χρόνια να δείχνουν μία απόλυτη κυριαρχία της Intel. Φαίνεται όμως πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Μετά από πολλά χρόνια με προϊόντα βασιζόμενα στη αρχιτεκτονική Κ8 και αργότερα Κ10, η AMD πήρε την απόφαση να δημιουργήσει μία νέα αρχιτεκτονική από την αρχή, την αρχιτεκτονική Bulldozer.
Τα πρώτα δείγματα των νέων επεξεργαστών, που ήδη έχουν σταλεί σε στενούς συνεργάτες της AMD, δείχνουν πως αυτοί θα βρίσκονται πολύ κοντά σε επιδόσεις με τους σύγχρονους επεξεργαστές της Intel, Core i7, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν θα καταφέρουν να τους ξεπεράσουν.
Αν αναλογιστούμε όμως την τιμολογιακή πολιτική της AMD για τα τελευταία χρόνια, πρέπει να αναμένουμε τους Bulldozer σε τιμές αρκετά χαμηλότερες από τους Core i7.
Οι επερχόμενοι επεξεργαστές της AMD, σύμφωνα με τα σχέδια, πρόκειται να μπουν σε μαζική παραγωγή στο τρίμηνο που διανύουμε και να κυκλοφορήσουν πριν το τέλος του Q2 2011.
Πηγή: myplaisio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου