logo2


28/1/11

Από σήμερα οι developers για την φορητή πλατφόρμα της Google, Android, έχουν πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του Android 3.0 Honeycomb SDK με το οποίο μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές για αυτήν.



Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη παρά δείγματα από το επερχόμενο Android 3.0, που θα απευθύνεται περισσότερο σε tablets και «συσκευές με μεγάλη οθόνη», αλλά οι developers εφαρμογών για τη δημοφιλή πλατφόρμα της Google μπορούν να αρχίσουν να «παίζουν» μαζί του από σήμερα – ή, τουλάχιστον, με το SDK του.

Το Android 3.0 SDK, που διατίθεται από σήμερα σε μορφή preview, «προδίδει» κάποιες διαφορές του Android 3 σε σχέση με τα «σημερινά» Android 2.2 και Android 2.3, αλλά δεν είναι τόσο επαναστατικές όσο ίσως θα περίμενε κανείς (π.χ. διαθέτει αναβαθμισμένη υποστήριξη Bluetooth για καλύτερη συνεργασία με άλλες συσκευές). Σημαντικότερα μάλλον είναι κάποια στοιχεία που αποτελούν «προνόμιο» αποκλειστικά της τρίτης έκδοσης του Android: νέα στοιχεία για το περιβάλλον του λειτουργικού, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μεγαλύτερων οθονών των tablets, μια μόνιμη action bar για εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές/«δράσεις» από οποιοδήποτε σημείο του λειτουργικού, καθώς και υποστήριξη για πολυπύρηνους επεξεργαστές και καλύτερη επιτάχυνση 2D και 3D γραφικών. Μαζί με αυτά, νέες multimedia δυνατότητες εστιάζουν την προσοχή τους στα λεγόμενα «rich multimedia», με υποστήριξη HTTP Live 

Θυμίζουμε, βέβαια, πως μιλάμε για μια preview έκδοση του «πακέτου» με το οποίο δημιουργεί κανείς εφαρμογές για μια… μελλοντική έκδοση ενός δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος. Με άλλα λόγια, «μάλλον δεν απευθύνεται στο 99,9% του πληθυσμού», αν και σίγουρα δίνει μια καλή γεύση του «τι έπεται».

Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο Android Developers Blog



Πηγή: pcw.gr

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου