logo2


1/2/11


Όποιος έχει ασχοληθεί με το WoW γνωρίζει πως δεν χρειάζεται να περάσει πολύ ώρα μετά τη σύνδεσή του για να δει την πρώτη διαφήμιση για αγορά χρυσών νομισμάτων από διάφορα websites. Όμως το ενοχλητικό, για πολλούς, φαινόμενο έχει έναν καινούριο αντίπαλο, καθώς η Blizzard κέρδισε τη βοήθεια της PayPal, της δημοφιλούς υπηρεσίας για αγορές στο Internet.


Η Blizzard έστειλε μηνύσεις στην PayPal για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να αποστείλει σημειώματα σε όλους όσοι εμπλέκονται στην παραβίασή τους, απειλώντας ότι θα ακυρώσει τη δυνατότητά τους να χρησιμοποιούν την υπηρεσία που τους προσφέρει. Τα websites που εμπλέκονται έχουν την επιλογή να κάνουν ένσταση αν θεωρούν ότι κατηγορούνται άδικα, όμως όσοι πραγματικά κάνουν πωλήσεις χρυσών νομισμάτων δεν έχουν άλλο δρόμο από το να σταματήσουν, αν φυσικά τους ενδιαφέρει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την PayPal.

Η κίνηση αυτή μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού όλοι πλέον γνωρίζουν ότι οι πωλήσεις χρυσών νομισμάτων μπορούν να βλάψουν σοβαρά την οικονομία ενός MMO, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τους hackers να παραβιάζουν λογαριασμούς παικτών και να κατασκευάζουν bots – αλλά πάνω απ’ όλα, γεμίζουν το universal chat του παιχνιδιού με άχρηστα σκουπίδια. Η πάλη αυτή δεν έχει τέλος, όμως η Blizzard και η PayPal ελπίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο να δυσκολέψουν λίγο περισσότερο όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το WoW.



Πηγή: pcmaster

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου