logo2


27/2/14



Δεν είναι αστείο ούτε κάποιο διαφημιστικό τρικ για την επόμενη ταινία με ήρωα τον Iron Man. Σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος των Η.Π.Α ανακοίνωσε πως έχουν ήδη ξεκινήσει τη κατασκευή του.


 Στο παρακάτω βίντεο αν και χαμογελαστός, με χιούμορ και καλή διάθεση μιλάει για τα σχέδια του σχετικά με το Project




Σε συνεργασία με τους κορυφαίους επιστήμονες και τα μεγαλύτερα μυαλά τα σχέδια έχουν ήδη πάρει μορφή ή μάλλον όπως είπε, ίσως είναι "Απόρρητο" !

Πέρα από το αστείο ύφος του προέδρου όμως, η κατασκευή του Iron Man δεν είναι όσο φανταστικό νομίζουμε. Στο παρελθόν είδαμε το τμήμα RDECOM (Research, Development and Engineering Command) του αμερικανικού στρατού που παρουσίασε το project Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS). Μπορεί να μη πετάει ή να πετάει πυραύλους, είναι όμως αλεξίσφαιρο και μπορεί να αντέξει βαριά πυρά κάτω από αντίξοες συνθήκες έχοντας πολύ μικρό βάρος για εκείνον που το φοράει.



Επίσης το MIT(Massachusetts Institute of Technology) δουλεύει καιρό πάνω σε ένα υλικό που έχει κατασκευάσει, το οποίο μπορεί να μετατραπεί από υγρό σε στερεό μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αν διεγερθεί από κάποιο ηλεκτρικό ή μαγνητικό πεδίο.

3 σχόλια:

  1. Ωωωω καλή φάση!!! Πιο πολύ για Robocop βέβαια αλλά πάλι cool!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε συ, ο Robocop δεν ήταν απλά στολή! Άρα Iron Man! Κάπου στο Youtube νομίζω υπάρχουν βίντεο με αποτυχημένες προσπάθειες στολών που πετάνε! Dangerous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TALOS? Έλα ρε ελληνική μυθολογία! http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%82_(%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή