logo2


24/2/14



Η Samsung γενικά δεν ήταν ποτέ η καλύτερη όσον αφορά το θέμα της κάμερα στον κόσμο της κινητής. Αυτή τη φορά όμως ήρθε για να κάνει τη διαφορά και να μας δείξει τι μπορεί να κάνει.





Όσο περίεργο και να σας ακούγεται το θέμα δεν είναι τα Megapixel αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αγώνας κρίνεται στη ταχύτητα της εστίασης. Όπως ισχυρίζεται η Samsung το S5 μπορεί να κάνει focus σε 0.3 δευτερόλεπτα! Στη πραγματικότητα αυτό είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει σε κινητό τηλέφωνο αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την αγορά.

Με το πέρασμα των χρόνων είδαμε συγκριτικά που κυκλοφορούν εκεί έξω σχετικά με το πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η ποιότητα εικόνας, πόσο καθαρή είναι, πόσο φωτεινή είναι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένα πράγμα που δεν είδαμε όμως να αλλάζει σημαντικά είναι η ταχύτητα!

Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι και πόσο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη φωτογραφική μας μηχανή. Φανταστείτε έναν φίλο σας να πέφτει ντροπιαστικά και εσείς να προλαβαίνετε να τον φωτογραφίσετε γρήγορα και καθαρά, να αποθανατίσετε τη γελοία φάτσα του ή την αγωνία στο πρόσωπό του ανά πάσα στιγμή!

Φυσικά δε ξεχνάμε και τα 16MP που διαθέτει, χωρίς όμως να προσπερνάμε το φοβερό autofocus phase-detection. Τι σημαίνει αυτό?

Μέχρι σήμερα οι κάμερες για να κάνουν το autofocus στην ουσία λειτουργούσαν βάσει αντίθεσης. Δηλαδή υπολόγιζαν τη διαφορά στα κοντικά Pixel και "καθάριζαν"  την εικόνα. Αποτέλεσμα της παραπάνω μεθόδου ήταν να μην έχουμε πολύ καλή απόδοση σε συνθήκες με πολύ φως πχ στην εξοχή με πολύ ήλιο. Τα τελευταία χρόνια όμως οι ψηφιακές SLR μηχανές χρησιμοποιούν μια μέθοδο όπου ο υπολογισμός για το Autofocus γίνεται απευθείας μέσω του φακού της κάμερας βάσει του πόσο φως εισέρχεται και όχι βάσει της αντίθεσης των Pixels μεταξύ τους!

Σκεφτείτε πόσο χρόνο θα γλιτώσετε αν δε περιμένετε ποια να κάνει το σωστό Focus και πόσες στιγμές θα αποθανατίσετε με το σωστό θέμα εστιασμένο στη φωτογραφία σας!

Αναμένουμε φωτογραφίες από πραγματικές συνθήκες! 

5 σχόλια:

  1. Nice! Σε λίγα χρόνια πραγματικά θα γυρίζουν μέχρι και ταινίες με τα κινητά! Σκέψου αν τώρα έχουν φτάσει να κάνει Focus ξέρω γω σε κλάσματα, εικόνα 16mp είναι τεράστια, χρώματα αληθινά και video 1080p!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνετα, το μόνο που περιμένουμε να εξελιχθεί είναι η μπαταρία που έχουν τα κινητά, είναι το μόνο που δεν έχει αλλάξει χρόνια τώρα σαν τεχνολογία! Τα υπόλοιπα απλά αλλάζουν κάθε χρόνο και από λίγο καθαρά για λόγους Marketing πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gia alouminio de legane omws? gia samsung lene pws antigrafei tin apple alla pali ftino plastiko valane ti mas niazei an exei camera! evalan k kala k daxtiliko apotipwma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ! Η πλαστικούρα απλά έλεος! Η κάμερα μέτρησε όμως και το δαχτυλικό επίσης. Ντάξει είναι αστείο το ότι έβαλαν δαχτυλικό στο καπάκι με το iPhone 5s και κάτι μου λέει πως δε θα δουλεύει καλά ή όλο και κάποια συνωμοσία θα σκαρφιστούν οι Haters όπως έκαναν με την Apple.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nai re ok kalo to daxtiliko kai mena moy kanei kati alla tosa lefta den edina gia samsung otan pairneis iphone kai einai pena kai soy kanei kai sto mati poio poiotiko. nexus px einai gamato kai as exei plastiko de thimizei kinezia. edw leei camera gamati kai ola ta alla einai les kai to pires apo ebay!

    ΑπάντησηΔιαγραφή