logo2


20/11/10


To Facebook σήμερα σε event απευθείας από τα κεντρικά του στο Palo Alto ανακοίνωσε την νέα πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ετοιμάζει. Μέχρι και σήμερα όλοι υποθέταμε ότι σκοπεύει να κάνει μια νέα e-mail υπηρεσία αλλά πέσαμε έξω.
Όπως μας λέει ο ίδιος ο CEO του fb, η νέα υπηρεσία ΔΕΝ είναι e-mail, αλλά περιλαμβάνει και αυτό. Με ένα @facebook.com e-mail λογαριασμό ο καθένας μας (όπου το username θα είναι αυτό που επιλέξαμε για το profile μας), θα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας με τον τρόπο που βολεύει τον καθένα.

Για παράδειγμα κάποιος που χρησιμοποιεί το e-mail πολύ και θέλει να στείλει μήνυμα σε κάποιον φίλο του μπορεί να στείλει στο e-mail του δεύτερου και ο πρώτος που χρησιμοποιεί περισσότερο το web interface του facebook να το πάρει σαν μήνυμα chat. Ή στο κινητό μέσα από το facebook application. Και απαντώντας να γυρίσει e-mail στον αποστολέα.
Γενικά θέλει λίγη ώρα να καταλάβουμε τι ακριβώς έχουν κάνει τα παιδιά εκεί στο Facebook. Για να βοηθηθούμε υπάρχει το παρακάτω βίντεο:
Tώρα κατά πόσο αυτό θα αποδειχθεί χρήσιμο ή όχι είναι άλλο θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει την υποδομή να αναπτυχθεί, και τους χρήστες για να βασιστεί. Δικαιολογία για τη δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας ήταν το ότι η επικοινωνία των ανθρώπων θα έπρεπε να είναι πιο εύκολη και απλή, και πως το e-mail ήταν πολύ χρονοβόρο και επίσημο.
Δείτε μερικές εικόνες από την νέα υπηρεσία: (από το mashable.com)






Για την ώρα η νέα υπηρεσία είναι invite only και θα περαστεί σε όλους τους χρήστες μέσα στους επόμενους μήνες.
Πώς σας φαίνεται;
ΠΗΓΗ: mashable.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου