logo2


18/11/10

intel samsung toshiba 10nm chips to 2016Οι τρεις μεγαλύτεροι κατασκευαστές hardware στον κόσμο, Intel, Samsung και Toshiba ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την κατασκευή μικροεπεξεργαστών με κατασκευαστική κλίμακα ολοκλήρωσης 10 nm μέχρι το 2016. Αφορμή αυτής της προσπάθειας στάθηκε το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας το οποίο θα παρέχει στις εταιρείες ένα αρχικό κεφάλαιο που ανέρχεται στα 45,000,000 ευρώ, το 50% των αρχικών δαπανών που απαιτεί το συγκεκριμένο εγχείρημα, για αρχή τουλάχιστον μιας και η όλη προσπάθεια απαιτεί πολλά περισσότερα χρήματα που θα προέλθουν από τις εμπλεκόμενες εταιρίες.
Η Intel ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μικροεπεξεργαστών στον κόσμο θέλει να επωφεληθεί από αυτή την προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες που θα αναπτυχθούν τόσο στους μικροεπεξεργαστές της όσο και στην κατασκευή μνημών NAND. Το ίδιο πράγμα επιδιώκουν και οι άλλες δυο εταιρείες, Toshiba και Samsung με κύρια εφαρμογή των επερχόμενων τεχνολογιών στην κατασκευή μνημών τύπου NAND.

Ας μην ξεχνάμε πως ήδη η Samsung πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε πρώτη την κατασκευή μνήμης τύπου NAND Flash 64 Gigabit με 20nm κατασκευαστική κλίμακα ολοκλήρωσης.
Μέχρι τώρα δέκα ακόμη εταιρείες που σχετίζονται με την κατασκευή ημιαγώγιμων υλικών εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και αναμένεται να κληθούν μόλις διευθετηθούν ορισμένες λεπτομέρειες.



http://www.technopress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου