logo2


30/11/10

Σήμερα είναι μια καλή μέρα για να ασχοληθείτε και λίγο με το "καθάρισμα" του υπολογιστή σας. Και φυσικά εννοούμε ηλεκτρονικό και όχι φυσικό καθάρισμα.
Υπολογίζεται οτι ο μέσος χρήστης έχει περίπου 1800 αρχεία στον υπολογιστή του. Φυσικό λοιπόν αν δεν ασχοληθούμε με το ξεκαθάρισμα τους το pc μας να αρχίσει να ...διαμαρτύρεται. Πως μπορούμε να το αποφύγουμε (εκτός απο το να αγοράσουμε καινούριο); Υπάρχουν τρόποι :
  1. Καθάρισμα τακτικό της registry. Κάθε πρόγραμμα που εγκαθιστούμε, έστω και προσωρινά, κάνει μια καταχώρηση στην registry (μητρώο). Μετά την απεγκατάσταση (εάν και εφόσον αυτή είναι πλήρης) ο χώρος  ο χώρος εξακολουθεί να "ανήκει" στην regitry με αποτέλεσμα την διόγκωσή της (με επακόλουθο την αύξηση του χρόνου προσπέλασης άρα και επιβράδυνση του pc).
  2. Τα "κρασαρίσματα" οδηγούν σε μια κατεστραμένη registry με το παραπάνω αποτέλεσμα.
  3. Οι ποικίλλες γραμμές εργαλείων που μπορεί να υπάρχουν στους browsers δημιουργούν επιπλέον καθυστερήσεις.
  4. "Χαμένη μνήμη" : όντας απογοητευμάνοι απο το αργό μπουτάρισμα πέφτουμε στην παγίδα να    αφήνουμε το pc συνέχεια ανοιχτό. Αυτό δημιουργεί με το πέρασμα του χρόνου "διαρροή μνήμης. Ακόμη και αν μια εφαρμογή κλείσει δεν αποδίδει πίσω όλη την μνήμη που χρησιμοποιούσε. Συμπέρασμα : κλείσιμο κατα τακτά διαστήματα.
  5. Κατακερματισμός του δίσκου (fragmentation) : αυξάνει τον χρόνο προσπέλασης στον δίσκο.
  6.  Ιοί και malware : επιβραδύνουν την λειτουργία του pc στην προσπάθειά τους να εξαπλωθούν ή      αναζητώντας οικονομικά στοιχεία (αριθμους πιστωτικών καρτών) και κωδικούς πρόσβασης. Θεραπεία : πρόγραμμα προστασίας απο ιούς και malware το οποίο να ενημερώνεται τακτικά (συνήθως γίνεται αυτόματα).
  7. Μερικά προγράμματα που χρησιμοποιούν το δίκτυο προσαρμόζουν την λειτουργία ανάλογα με την ταχύτητα που βλέπουν. Ενα φορτωμένο δίκτυο μπορεί να επιβραδύνει την λειτουργία του υπολογιστή. Αν τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα δοκιμάστε απλά ένα ξεσκονισματάκι! Δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα σας δώσει την αίσθηση της ανανέωσης.

    Πηγή: dailytech

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου