logo2


15/11/10



Samsung Galaxy i9100, το πρώτο κινητό με δυο πυρήνες
   
Πόση «ταχύτητα» είναι αναγκαία για την άνετη χρήση ενός κινητού; Πολύ, αν κρίνουμε από το επερχόμενο Samsung GT-i9100, που μάλλον θα είναι το πρώτο κινητό με διπύρηνο επεξεργαστή!

Το GT-i9100 της Samsung δεν έχει κυκλοφορήσει –ούτε καν αποκαλυφθεί- ακόμη, αλλά από ότι φαίνεται, κάποιοι… προνομιούχοι το έχουν ήδη στα χέρια τους και «παίζουν» με αυτό. Ένας από αυτούς, ο Eldar Murtazin, το χαρακτήρισε στο Twitter feed του ως «Galaxy 2» εξαιτίας των σημαντικών διαφορών του από τεχνικής άποψης και επιδόσεων σε σχέση με τα σημερινά κινητά.

Φήμες θέλουν το GT-i9100 να βασίζεται στον Orion, τον νέο επεξεργαστή της Samsung που διαθέτει δυο πυρήνες ARM Cortex-A9 που τρέχουν στο 1GHz και μια τετραπύρηνη GPU Mali 400. Να θυμίσουμε, για… ευκολία σύγκρισης, πως τα περισσότερα σύγχρονα high-end κινητά βασίζονται σε έναν «μονό» επεξεργαστή, ταχύτητας γύρω στο 1GHz, ενώ δεν αξιοποιούν πλήρως την όποια GPU τον συνοδεύει. Αν, όντως, το GT-i9100 βασίζεται στον –επίσης αναμενόμενο- Orion, θα μιλάμε για μια συσκευή που, τουλάχιστον θεωρητικά και βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, θα έχει πολλαπλάσια ταχύτητα από κάθε gadget που κυκλοφορεί σήμερα – κινητά ή tablets.

Πηγή: engadget

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου