logo2


15/11/10

Το τρίτο τρίμηνο του 2010 ήταν μια εξαιρετική περίοδος για την αγορά των smartphones, με τις πωλήσεις να εκτοξεύονται στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2009, η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 89,5%, δηλαδή είχαμε σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της άνθισης ήταν η Apple.

Η εταιρεία του Steve Jobs κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, διοχετεύοντας στην αγορά πάνω από 14 εκατομμύρια iPhone. Το μερίδιο αγοράς της Apple διαμορφώθηκε στο 17,4%, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τη RIM, η οποία έστειλε στα δίκτυα λιανικής 12,4 εκατομμύρια BlackBerry.

Την πρώτη θέση εξακολουθεί να κατέχει η Nokia με μερίδιο 32,7%. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τη Samsung με μερίδιο 8,9%, ενώ την πεντάδα κλείνει η HTC με μερίδιο 7,2%. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά των smartphones κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μια εποχή που ευνοεί "παραδοσιακά" τις πωλήσεις τεχνολογικών (και όχι μόνο) συσκευών.

Πηγή: TechConnect  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου