logo2


13/1/11


Σύμφωνα με την Internet Society, μερικά από τα πιο δημοφιλή domains του διαδικτύου, όπως το Google και το Facebook, θα ενεργοποιήσουν το IPv6 σε βασικές τους υπηρεσίες για 24 ώρες στα τέλη της άνοιξης στο πλαίσιο προετοιμασίας τους για την μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο του διαδικτύου.
«Παρέχοντας την ευκαιρία στην βιομηχανία του διαδικτύου να συνεργαστεί με την δοκιμή για την ετοιμότητα στο IPv6, περιμένουμε να θέσουμε τις βάσεις για μια μεγάλης κλίμακας υιοθέτηση του νέου πρωτοκόλλου και να βοηθήσουμε ώστε να είναι έτοιμο την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Leslie Daigle, επικεφαλής τεχνολογίας του διαδικτύου της Internet Society.
Σύμφωνα με κάποιον αφιλοκερδή οργανισμό, το Facebook, το Google και το Yahoo θα συνδεθούν με τα δίκτυα μεταβίβασης περιεχομένου Akamai και Limelight στις 8 Ιουνίου ώστε να δοκιμάσουν την απόδοση των υπηρεσιών τους.
«Αυτή είναι η πρώτη παγκόσμια δοκιμή του IPv6 και ίσως δημιουργήσει πρόβλημα σε δίκτυα που δεν είναι έτοιμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι χρήστες με λανθασμένα ρυθμισμένο εξοπλισμό ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα συνδεσιμότητας κατά την περίοδο των δοκιμών. Ακόμη και χωρίς διορθωτικά μέτρα, τα προβλήματα αναμένεται να επηρεάσουν λιγότερο από το 0,05% των χρηστών του διαδικτύου, δηλαδή 1 στους 2000», δήλωσε ο οργανισμός.
Η Google ήδη από το 2008 έχει προσφέρει μια έκδοση μόνο για IPv6 της ιστοσελίδας της, αλλά είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία που σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο πρωτόκολλο σε όλους τους επισκέπτες των Google.com και YouTube.com.

Πηγή: adslgr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου