logo2


5/1/11

url logos Οι υπηρεσίες συντόμευσης URL ανοίγουν τις «πόρτες» στους hackersΓια πολλούς οι υπηρεσίες συντόμευσης των URL αποτελούν μια ευκολία στην καθημερινή τους δραστηριότητα στο διαδίκτυο και στην διαδικτυακή κοινωνική τους ζωή. Οι υπηρεσίες συντόμευσης των URL εκτός από τη ευκολία που παρέχουν στον χρήστη να δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα άρθρα και άλλα με μικρό σύνδεσμο (για να προσαρμόζεται στα όρια των χαρακτήρων, π.χ. Twitter), αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς ασφάλειας
μια νέα απειλή για τους χρήστες.
Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες συντόμευσης URL είναι πασίγνωστες και οι χρήστες τις εμπιστεύονται όπως το Bit.ly ή το TinyURL, ακολουθώντας τους συνδέσμους αυτούς χωρίς να το σκεφτούν. Το γεγονός αυτό όμως παρέχει στους hackers μια νέα δυνατότητα για να εισβάλουν στους υπολογιστές των χρηστών.
Συνήθως τα URL αυτά οδηγούν σε διαφημιστικά μηνύματα για φαρμακευτικές αγωγές και γενικότερα σε spam. Όσο όμως διευρύνεται η χρήση τους τόσο θα αποτελούν κίνδυνο για τους χρήστες, καθώς πίσω από τον σύνδεσμο μπορεί να κρύβεται μια ιστοσελίδα με κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εκθέσει προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένες υπηρεσίες όπως η TinyUR δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει μια προεπισκόπηση του μηνύματος πριν μεταβεί στον σύνδεσμο, αποφεύγοντας έτσι επικίνδυνες ιστοσελίδες.

Πηγή :secnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου