logo2


11/2/11


Η CES 2011, εκτός του ότι ήταν, όπως φάνηκε, το κέντρο του σύμπαντος των ταμπλετών, είχε επίσης πολλές παρουσιάσεις σχετικά με 3D χωρίς γυαλιά.Τεράστιοι παίκτες, όπως η Sony, η Samsung και η LG επιδείκνυαν τις αυτοστερεοσκοπικές οθόνες τους - σε μικρό όμως μέγεθος.

Η 200 ιντσών, χωρίς γυαλιά 3D οθόνη της NICT, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να σπρώξει το 3D έξω από τη φαντασία και να το βάλει σε πιο ρεαλιστικά μονοπάτια.
Μιλώντας, πριν μερικούς μήνες, με ειδικούς στο τρισδιάστατο home theater, έφτασα στο συμπέρασμα ότι για να δουλέψουν σωστά τα εφέ του 3D, είναι απαραίτητη μια μεγάλη οθόνη.
Το να βλέπεις το “Βρέχει Κεφτέδες” στην 40 ιντσών 3D τηλεόρασή σου, στο σαλόνι σου, απλά δεν παρέχει την ίδια τρισδιάστατη εμπειρία με το να το βλέπεις σε μια τεράστια οθόνη προβολής σε κινηματογράφο.
Η κλίμακα του 3D κάνει μεγαλύτερη εντύπωση όταν η οθόνη είναι … μεγαλύτερη.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Πληροφορίας και Επικοινωνιών (NICT), παρουσίασε ένα πρωτότυπο μιας χωρίς γυαλιά, 3D οθόνης 200 ιντσών (508 εκατοστά) με σκοπό να διορθώσει τρία θέματα που μαστίζουν το 3D: θόρυβος λωρίδων, μείωση στην ανάλυση σε 3D και αφύσικες εικόνες, λόγω της κίνησης του παρατηρητή.
Χρησιμοποιώντας πηγές φωτός LED, ειδικό φιλμ διάχυσης και ένα φακό συμπύκνωσης, το NICT κατάφερε να βελτιώσει τη φωτεινότητα και την ομοιομορφία του χρώματος ανάμεσα στις μονάδες προβολέων, μειώνοντας έτσι το θόρυβο λωρίδων και την υποβάθμιση της ανάλυσης.
Η Nintendo μπορεί να χοροπηδάει από τη χαρά της, καθώς παρουσιάζει το χωρίς γυαλιά 3DS της αργότερα μέσα στο μήνα, στην Ιαπωνία, αλλά αυτό που είδαμε το θέλουμε.
Θέλουμε να δούμε μια ταινία όπως το Avatar ή το Tron σ’ αυτό το τεράστιο κτήνος - και μάλιστα χωρίς γυαλιά.
Αυτή είναι η τεχνολογία οθόνης που χρειάζεται το 3D για να σώσει το τομάρι του.

Πηγή: dailytech.gr











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου