logo2


9/2/11

Πληροφορίες που έλαβε η Wall Street Journal αναφέρουν πως η παραγωγή του iPad 2 έχει ήδη ξεκινήσει – αλλά μάλλον δεν θα έχει κάτι ιδιαίτερο για να μας εντυπωσιάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, το iPad 2 έχει ήδη αρχίσει να «ετοιμάζεται», ως συσκευή, πια, για να βρεθεί λίαν συντόμως στα χέρια όσων περιμένουν «ένα ακόμη καλύτερο tablet (από όσα υπάρχουν σήμερα)». Μόνο που, από ό,τι λέγεται τουλάχιστον, δεν θα είναι και τόσο «καλύτερο».


Η οθόνη του iPhone 4, αποκαλούμενη «Retina» και με ανάλυση μεγαλύτερη από 300dpi, θεωρείται από πολλούς η καλύτερη οθόνη που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα σε φορητή συσκευή. Και δικαιολογημένα, αφού καταφέρνει να «στριμώχνει» σε χώρο περίπου 4’’ σχεδόν τόσα pixels όσα η πολύ μεγαλύτερη οθόνη του iPad. Ενώ, όμως, όλοι περίμεναν ως λογική εξέλιξη το iPad 2 να αποκτήσει και αυτό μια τόσο υψηλής ανάλυσης οθόνη, από ό,τι φαίνεται θα έχει να επιδείξει, απλά, καλύτερη «αναγνωσιμότητα» και λίγο πιο λεπτό μέγεθος. Η οθόνη του δεν θα έχει μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή του πρώτου iPad και, στην πράξη, μάλλον δεν θα είναι και τόσο διαφορετική.

Το μικρότερο πάχος της οθόνης θα έχει αντίκτυπο και στην ίδια τη συσκευή, που λέγεται πως είναι λίγο πιο λεπτή από το πρώτο iPad. Μια ακόμη αλλαγή είναι η προσθήκη τουλάχιστον μιας εμπρόσθιας κάμερας – για χρήση σε επικοινωνία με video. Και με αυτά, συν τα… αναμενόμενα –γρηγορότερο επεξεργαστή, σύστημα γραφικών και ίσως περισσότερη μνήμη- ολοκληρώνεται, τουλάχιστον βάσει των σημερινών φημών, το… κεφάλαιο iPad 2.

Μάλλον, όμως, θα πρέπει να θυμίσουμε πως αν και «στα χαρτιά» δεν έχει να επιδείξει σημαντικές διαφορές από τον προκάτοχο του, το hardware είναι μονάχα το ήμισυ της εξίσωσης – ειδικά στην περίπτωση της Apple. Τίποτα δεν αποκλείει μια επόμενη έκδοση του iOS να απαιτεί «λίγο περισσότερη μνήμη», «λίγη περισσότερη επεξεργαστική ισχύ» από αυτή που έχει το υπάρχον iPad –αλλά και το iPhone 4- για να χαρίσει περισσότερα και άκρως ενδιαφέροντα features στο iPad 2.



Πηγή: pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου