logo2


15/2/11

Το Mirror’s Edge ήταν από τους τίτλους που, δυστυχώς, δεν εξαργύρωσε την πρωτοτυπία του με ισχυρές πωλήσεις. Και αυτό φαίνεται πως θα έχει ανεπιθύμητες συνέπειες στην πορεία του franchise. Η δημιουργός του παιχνιδιού, DICE, ανέφερε σε σουηδική ιστοσελίδα πως η ανάπτυξη του Mirror’s Edge 2 σταμάτησε και το προσωπικό έχει πλέον μεταπηδήσει σε άλλα projects, αφού η ΕΑ, μετά τις φτωχές πωλήσεις του πρώτου, έκρινε ότι η ανάπτυξη ενός sequel είναι ένα μεγάλο οικονομικό ρίσκο που δεν έχει τη διάθεση να πάρει.

“Ο Patrick [Soderlund, της ΕΑ] αναγνωρίζει πως το Mirror’s Edge δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους όσον αφορά τις πωλήσεις και γι’ αυτό έχει σταματήσει την ανάπτυξη του sequel", ανέφερε στέλεχος της DICE.

"H EA φοβάται το υψηλό οικονομικό ρίσκο"


Η ιστοσελίδα αναφέρει πως η ΕΑ είχε δει τον τίτλο σε prototype μορφή τον περασμένο Δεκέμβρη αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν πείστηκε ιδιαίτερα. “Ο Patrick έχει το Mirror’s Edge πολύ κοντά στην καρδιά του αλλά προφανώς δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός” είπε κλείνοντας ο άνθρωπος της ομάδας ανάπτυξης. Ας ελπίσουμε να βρεθεί η άκρη καθώς ο ίδιος ο John Riccitiello –CEO της ΕΑ- πίσω στο μακρινό 2008 είχε δηλώσει ξεκάθαρα την υποστήριξη του στο franchise, έχοντας πει: “Πολλές φορές σε ένα νέο ip, η πρώτη έκδοση δεν διαθέτει τις πωλήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν οι συνέχειες του" .Εμείς δεν χρειάζεται να αναφέρουμε με ποια πλευρά είμαστε, έτσι;


Πηγή: gameover.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου