logo2


28/2/11


cache sb l 7c5ac1235d Γλίτωσε την κλήση χάρη στο smartphone τουΤα τηλέφωνα είναι φτιαγμένα για κλήσεις – είτε τηλεφωνικές, είτε κλήσεις… της τροχαίας, αν μιλάμε καθώς οδηγούμε. Να όμως που ένας άντρας στην Καλιφόρνια κατάφερε να γλιτώσει μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα χάρη στο smartphone του.

O Sahas Katta δεν είχε λάβει ποτέ κλήση στη ζωή του. Όταν λοιπόν ένας αστυνομικός τον σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα, πως πήγαινε με 40 μίλια (65 χιλιόμετρα) ανά ώρα σε περιοχή που το όριο ήταν 25 μίλια (40 χιλιόμετρα), αφ’ ενός ήταν ξαφνιασμένος, αφ’ ετέρου όμως υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Τι μπορούσε όμως να κάνει απέναντι στο ραντάρ του αστυνομικού που κατέγραψε την υπερβολική ταχύτητα? Πολλά, όπως αποδείχτηκε.

motorola droid verizon Γλίτωσε την κλήση χάρη στο smartphone του

Ο Sahas τύχανε να είναι κάτοχος ενός smartphone με το λειτουργικό Android της Google. Και, όπως πολλοί χρήστες android, κατέβαζε όποια νέα εφαρμογή εμφανιζόταν στο Android Marketplace. Μία από αυτές ήταν το My Tracks της Google, ένα δωρεάν προγραμματάκι που καταγράφει τη διαδρομή που κάνει το τηλέφωνο σε ένα χάρτη, μέσω GPS. Ενθουσιασμένος με αυτή την εφαρμογή, ο Sahas τη χρησιμοποιούσε όταν έκανε jogging, όταν χρησιμοποιούσε το ποδήλατο, ακόμα και στο αυτοκίνητο.

Όταν έλαβε την κλήση, σοκαρισμένος, καθώς προείπαμε, δεν μίλησε, απλά πήρε το ροζ καρτί (ή ό,τι χρώμα είναι στην Καλιφόρνια) και επέστρεψε σπίτι του. Αφού έφτασε σπίτι όμως, συνειδητοποίησε πως στο τηλέφωνό του έτρεχε το My Tracks. Ελέγχοντας τα στατιστικά του προγράμματος, διαπίστωσε πως η μέγιστη ταχύτητα που κατεγράφη ήταν μόλις 26 μίλια (41 χιλιόμετρα) ανά ώρα, σημαντικά χαμηλότερη από τα 40 μίλια της κλήσης που του κόπηκε.
Πηγή: secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου