logo2


16/2/11

Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1000906.JPGΜέσα από ειδική εκδήλωση στο χώρο της World Mobile Congress, η Microsoft δια στόματος Steve Ballmer ανακοίνωσε το πλάνο της εταιρείας σχετικά με το Windows Phone 7 για το 2011. Η έναρξη της εκδήλωσης βρίσκει τον Ballmer να θεωρεί ότι η μάχη στην αγορά των smartphones έχει μεταφερθεί από τις συσκευές στις πλατφόρμες. Στη συνέχεια, γίνεται μια ανασκόπηση του προηγούμενου έτους, δηλαδή από την πρώτη κυκλοφορία των Windows Phone 7 και ύστερα.

Φυσικά δεν έλλειψε και η αναφορά στην πρόσφατη συνεργασία μεταξύ Nokia και Microsoft, που αφορά την κυκλοφορία Nokia smartphones με λειτουργικό WP7. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, στόχος είναι «να κατασκευάσουμε κινητά τηλέφωνα που ο κόσμος θα λατρέψει». Ακόμη, τονίζει ότι «Η συνεργασία με τη Nokia θα βοηθήσει και τους άλλους κατασκευαστές συσκευών».
Ο Ballmer στέκεται επίσης στο πρωτοποριακό όπως αναφέρει smart design του Windows Phone 7 το οποίο θεωρεί πιο εύκολο και γρήγορο από τα υπόλοιπο.

Τα σχέδια για το 2011

Το πρώτο update του WP7 που θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα θα φέρει στα smartphones τη λειτουργία αντιγραφής – επικόλλησης. Τα smartphones που θα διατεθούν μέσα στη χρονιά δεν θα διαφοροποιούνται στο σχεδιασμό από όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Εντός του 2011 θα κυκλοφορήσει αναβάθμιση της πλατφόρμας η οποία θα υποστηρίζει πλήρη υποστήριξη multitasking.
Επίσης, ο Internet Explorer 9 πρόκειται να κυκλοφορήσει και για Windows Phone 7 υποστηρίζοντας πλήρη επιτάχυνση υλικού (hardware acceleration). Επισημαίνεται ότι τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε smartphones, η εμπειρία του browser θα είναι το ίδιο καλή.

Τα Hubs της πλατφόρμας πρόκειται να αποκτήσουν νέες δυνατότητες. Το People Hub γίνεται πιο κοινωνικό, καθώς εμπλουτίζεται με εγγενή υποστήριξη του Twitter και του Facebook. Στο Office Hub, σύντομα περιμένουμε ενσωμάτωση του SkyDrive, ενώ τα έγγραφα του Office «πηγαίνουν» στο Cloud. Το ίδιο γίνεται και για τις εικόνες και τη μουσική.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Ballmer να καλεί κοντά του τον πρόεδρο της Nokia Stephen Elop, ο οποίος σχολίασε με τη σειρά του την πρόσφατη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. 











Πηγή: insomnia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου