logo2


17/3/11

Τόσο οι νέοι Sandy Bridge της Intel όσο και οι Zacate της AMD λειτουργούν όχι μόνο ως επεξεργαστές, αλλά και ως συστήματα γραφικών – και αναμένεται πως τέτοιες λύσεις θα «κατοικούν» σχεδόν στα μισά PC που θα πουληθούν φέτος.


Σύμφωνα με αναφορά της HIS iSuppli, σχεδόν τα μισά PCs που θα κυκλοφορήσουν φέτος, περισσότερο τα laptops και, ως ένα σημείο, τα «desktops», θα εμπεριέχουν έναν επεξεργαστή όπως οι νέοι Sandy Bridge της Intel ή οι Zacate της AMD, που εκτός από το βασικό του ρόλο θα μπορεί να αναλάβει και αυτόν του υποσυστήματος γραφικών.

Οι λύσεις-«πακέτα» του στυλ, της λογικής «όλα-σε-ένα», είναι πιο οικονομικές για τους κατασκευαστές PCs, και άρα πιο ελκυστικές για ενσωμάτωση στα προϊόντα τους. Επιπλέον, οι σύγχρονες εκδοχές τους έχουν, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον… «αξιοπρεπείς» επιδόσεις, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του απλού χρήστη – και με το παραπάνω. Έτσι, αν κανείς δεν ενδιαφέρεται για νέα και απαιτητικά παιχνίδια ή «δυνατές» εφαρμογές που να βασίζονται για τη λειτουργία τους στο σύστημα γραφικών, μπορεί να καλυφθεί απόλυτα από αυτούς δίχως να χρειάζεται ένα ξεχωριστό σύστημα γραφικών – είτε πρόκειται για «onboard τσιπάκι», είτε για πρόσθετη κάρτα γραφικών.

Οι εκτιμήσεις της HIS iSuppli οδηγούν και σε πιο μακροπρόθεσμες προβλέψεις, που δείχνουν πως το ποσοστό θα συνεχίσει να αυξάνεται στα επόμενα χρόνια, ώστε το 2014 επεξεργαστές-με-ενσωματωμένο-σύστημα-γραφικών να συναντώνται στο 83% των notebooks και το 76% των desktops.



pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου