logo2


17/3/11

Android Versions 17/3/11
Η Google φροντίζει να μας ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναφορικά με τα ποσοστά χρήσης κάθε έκδοσης Android. Πάντα σύμφωνα με τα στατιστικά που λαμβάνει μέσω του Android Market. Περίπου ένα μήνα μετά την προηγούμενη ενημέρωση το 90% συνεχίζει να χρησιμοποιεί Android 2.1 και πάνω, όμως οι επί μέρους διαφοροποιήσεις είναι σημαντικές.

Σημαντική άνοδος παρατηρείται στο ποσοστό χρήσης του Android 2.2 ή Froyo το οποίο πλέον χρησιμοποιείται από το 61% των χρηστών του Android Market, ενώ πλέον είναι μετρήσιμο και το ποσοστό των εκδόσεων 2.3 και 2.3.3, το οποίο φτάνει συνολικά στο 1.7%.
Φυσικά σχεδόν μηδενικό είναι το ποσοστό χρήσης του Android 3.0 Gingerbread, που πρακτικά αφορά μόνο τους πρώτους κατόχους του Motorola Xoom, όμως με την είσοδο στην αγορά των νέων tablet όπως τα Samsung Galaxy Tab 10.1 και LG Optimus Pad αυτό αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία μέχρι την επόμενη μέτρηση.
Πρέπει να σημειώσουμε επίσης και τη συρρίκνωση των ποσοστών των Android 1.5 και 1.6, τα οποία κατέχουν πλέον μόλις το 9%. Η πτώση τους είναι μεγάλη σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση που είχαμε, κάτι που δείχνει ότι σε μερικούς μήνες οι ενεργές συσκευές με αυτές τις εκδόσεις θα τείνουν στο μηδέν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου