logo2


15/3/11


images3 Google Chrome και Android OS αποδεικνύονται ισχυρά σε επιθέσεις Pwn2Own Στον πρόσφατο διαγωνισμό που διενεργήθηκε για να ελεγχθεί η ασφάλεια σε γνωστούς περιηγητές, ο Google Chrome αποδείχτηκε ισχυρός έναντι επιθέσεων Pwn2Own hacking, το ίδιο συνέβη και με το λειτουργικό για κινητά τηλέφωνα Android OS. Από την άλλη πλευρά...
οι περιηγητές Safari, Microsoft Internet Explorer 8, και τα κινητά Apple iPhone 4 και BlackBerry Torch 9800 υποχώρησαν στις επιθέσεις και αποδείχτηκαν αδύναμα.


Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο συνέδριο CanSecWest security, όπου ειδικοί ασφάλειας και hackers προσπαθούν να παραβιάσουν συγκεκριμένα συστήματα.


Πριν τον διαγωνισμό η Apple και η Google εξέδωσαν αναβαθμίσεις, αλλά φαίνεται πως η Apple δεν πρόλαβε να γλιτώσει τον Safari, ο οποίος «έπεσε» πρώτος στη μάχη και στη συνέχεια ακολούθησε ο Internet Explorer 8, ο οποίος δεν δέχτηκε κάποια αναβάθμιση πριν το διαγωνισμό.


Οι προσπάθειες για να παραβιαστεί ο Google Chrome, Cr-48 Chrome OS που ήταν εγκατεστημένος σε ένα  notebook, απέτυχε.


Ο χορηγός της εκδήλωσης, η TippingPoint, εκδίδει μία αναφορά, όπου επισημαίνονται λεπτομερώς οι ευπάθειες στα κινητά τηλέφωνα iPhone 4 και BlackBerry Torch 9800, ενώ τα Android και τα Windows Phone 7 παραμένουν ισχυρά.


Πηγή: secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου