logo2


20/3/11

Σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο gadget, εξάρτημα για τον υπολογιστή σας ή "τεχνολογικό αγαθό"; Σπεύσατε, διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία αναμένεται να οδηγήσουν σε ελλείψεις και αυξημένο κόστος.




Τη στιγμή που η Ιαπωνία ζει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αναμένεται να επηρεάσουν και τον υπόλοιπο πλανήτη. Αντίθετα, όμως, με τον "πυρηνικό όλεθρο", στον οποίο αναφέρονται καθημερινά -και με... αρκετή υπερβολή- οι τηλεοπτικές ειδήσεις, ένα άλλο, λιγότερο σημαντικό αλλά ήδη υπαρκτό πρόβλημα, εντοπίζεται στο χώρο της τεχνολογίας: η μείωση παραγωγής τεχνολογικών αγαθών.

Όπως είναι μάλλον λογικό και αναμενόμενο, μετά από σεισμό, τσουνάμι και προβλήματα ενέργειας κατόπιν της υπολειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της Ιαπωνίας, αρκετές εταιρείες έχουν μειώσει σημαντικά το ρυθμό παραγωγής τους. Έτσι, όπως αναφέρει το Reuters, δυο εργοστάσια παραγωγής οθονών LCD έχουν διακόψει για περίπου ένα μήνα τη λειτουργία τους, ενώ σύντομα σταματούν τη λειτουργία τους και δυο ακόμη εργοστάσια, των Toshiba Corp. και Hitachi Ltd., που παράγουν μικρές οθόνες LCD για χρήση σε smartphones και άλλες φορητές συσκευές.

Οι ελλείψεις στις οποίες θα οδηγήσει η μείωση παραγωγής αναμένεται πως, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους των αγαθών που θα επηρεαστούν.



Πηγή: pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου