logo2


17/3/11

Αν και το Twitter επέτρεπε την ασφαλή πρόσβαση στο site του μέσω HTTPS, τώρα προσέθεσε τη σχετική υποστήριξη ανάμεσα στις «κανονικές επιλογές» του, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα μετατραπεί στην προκαθορισμένη προεπιλογή πρόσβασης.


Το HTTPS είναι η «ασφαλής» εκδοχή του πρωτοκόλλου HTTP που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε όλα τα sites του Internet, και μέχρι σήμερα υποστηρίζεται όχι μόνο από τραπεζικά sites, αλλά και από πολλά με τα οποία ο χρήστης καλείται να ανταλλάξει προσωπικά στοιχεία. Ένα εκ των οποίων είναι και το επίσημο site του Twitter. Μέχρι σήμερα, για να «μπει» κανείς «με ασφάλεια» στο Twitter, μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση «https://twitter.com» αντί της «http://twitter.com» - και αυτό έπρεπε να γίνει «χειροκίνητα». Τώρα, το Twitter προσέθεσε τη σχετική δυνατότητα στο σετ επιλογών του λογαριασμού κάθε χρήστη, απλοποιώντας τη χρήση της.

Τώρα πια, αν «μπει» κανείς στο site του Twitter με το λογαριασμό του και επισκεφτεί τα Settings (κλικ στο όνομα του λογαριασμού, επάνω δεξιά, επιλογή του «Settings» και από εκεί μετάβαση στο tab Account), μπορεί να δει στο τέλος των παραμέτρων μια νέα επιλογή, την «Always use HTTPS». Η ενεργοποίηση της ορίζει πως όποτε, πια, ο χρήστης «μπαίνει» στο Twitter, η επικοινωνία «ανάμεσα» σε αυτόν και το site της υπηρεσίας θα γίνεται μέσω του «προστατευμένου» πρωτοκόλλου HTTPS. 

Αν και ακόμη η συγκεκριμένη επιλογή δεν λειτουργεί σε tablets και smartphones (αναγκάζοντας το χρήστη που θέλει αυξημένη ασφάλεια να ακολουθεί την κλασσική «χειροκίνητη» προσέγγιση) οι διαχειριστές του αισιοδοξούν πως στο κοντινό μέλλον αυτό θα αλλάξει, ενώ προβλέπουν πως στο πολύ κοντινό μέλλον το HTTPS θα μετατραπεί στον προεπιλεγμένο τρόπο πρόσβασης της υπηρεσίας.



pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου