logo2


18/3/11

Όπως γνωρίζουμε, το iOS 4.3 διαθέτει το Nitro JavaScript engine το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις τουSafari σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις του iOS. Όπως αναφέρεται στην σελίδα της Apple:

As you surf the web, your fingers will love the responsiveness of the new Nitro JavaScript engine powering Safari. It runs JavaScript up to twice as fast as in iOS 4.2 Which means you get more speed behind each page load. And sites with lots of interactive features can appear on your screen even faster.
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αναφορές ότι τα web apps αλλά και οι 3rd-party browsers που χρησιμοποιούν το web engine που προσφέρει η Apple μέσω του Xcode παρουσιάζουν μειωμένες επιδόσεις σε σχέση με τον Safari. Ειδικότερα για τα web apps το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτά που είναι σωσμένα ως εικονίδια στο homescreen της συσκευής.
Όπως δηλώνει ο Trudy Miller, εκπρόσωπος τύπου της Apple:
“The embedded web viewer does not take advantage of Safari’s web performance optimizations.”
Το γιατί τα web apps που ανοίγουν απευθείας από το homescreen εμφανίζουν μειωμένες αποδόσεις σε σχέση με όσα ανοίγουν μέσα από το Safari, παραμένει άγνωστο. Ίσως η Apple δεν επιθυμεί την εξάπλωση των web apps καθώς χάνει μερίδιο από τις πωλήσεις μίας ενδεχόμενης αντίστοιχης υλοποίησης στο App store, ίσως πρόκειται για θέμα ασφαλείας ή ίσως κάτι δεν προβλέφθηκε σωστά.
Περιμένουμε την αντίδραση της Apple στο επόμενο iOS update για να διαπιστώσουμε αν βελτιώθηκε η απόδοση των web apps του homescreen αλλά και των 3rd-party browsers ώστε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα του ζητήματος…

iphonehellas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου