logo2


21/3/11

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο σεισμός στην Ιαπωνία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή του iPad 2. Σύμφωνα με τους ερευνητές αγοράς της iSuppli, τουλάχιστον πέντε συστατικά στοιχεία του Tablet της Apple προέρχονται από εργοστάσια η λειτουργία των οποίων επηρεάστηκε από το σεισμό στην Ιαπωνία.

Το iSuppli πιστεύει ότι η Apple μπορεί να μεταφέρει την παραγωγή των περισσότερων συστατικών του iPad 2 στη Νότια Κορέα, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί για τουλάχιστον ένα συστατικό. Σχεδόν το ένα πέμπτο από τα chips που παράγονται παγκοσμίως προέρχονται από την Ιαπωνία. Η σε πολλά Tablets και smartphones ενσωματωμένη μνήμη NAND Flash κατασκευάζεται σε ποσοστό 40% στην ασιατική χώρα που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο.

Πολλά εργοστάσια παραγωγής έχουν σταματήσει τις εργασίες τους εδώ και μια εβδομάδα ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να περάσουν μήνες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

Ένα πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, τα εργοστάσια παραγωγής είναι οι διακοπές ρεύματος. Ακόμα και μια μικρή διακοπή μπορεί να θέσει την παραγωγή εκτός προγράμματος για αρκετές εβδομάδες. Ακόμα και αν τα εργοστάσια επαναλειτουργήσουν μέσα σε δύο εβδομάδες, οι ελλείψεις στην αγορά μπορεί να υπάρξουν έως το τρίτο τρίμηνο του 2011.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου