logo2


20/3/11


Ο Larry Page και ο Sergey Brin ίδρυσαν την εταιρεία το 2000 ως μία νέα, ανερχόμενη ιδέα, αλλά σήμερα η Google δεν είναι νέα εταιρεία. Με πάνω από 24.000 εργαζόμενους και δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε όταν ο Page και ο Brin κατάλαβαν ότι η μηχανή αναζήτησης BlackRub, που είχαν δημιουργήσει ήταν καλύτερη από οτιδήποτε άλλο υπήρχε εκείνη την εποχή. Αφού μετονόμασαν το κεντρικό τους προϊόν σε Google Search Engine, ξεκίνησαν να χτίσουν την εταιρεία που σήμερα γνωρίζουμε. Η Google είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως ένα μέρος με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία.
Ο ίδιος ο Page προειδοποίησε τους μετόχους στην αρχική μετοχοποίηση της εταιρείας ότι, "η Google δεν είναι μία συμβατική εταιρεία. Ούτε θέλουμε να γίνουμε μία". Τώρα ο Page ετοιμάζεται να οδηγήσει την εταιρεία εκεί που θέλει αυτός. Δεν θα είναι μία εύκολη πορεία, καθώς θέλει να επιστρέψει η εταιρεία στις ρίζες της, ως μία φρέσκια και νέα δύναμη. Θα είναι μεγάλη δουλειά να επαναφέρει τον ενθουσιασμό και την νοοτροπία μίας νέας εταιρείας σε έναν κολοσσό του χώρου.
Έχουν την υποστήριξη και έγκριση αυτού που διάλεξαν να οδηγήσει την εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια, του Eric Schmidt, ο οποίος είπε πρόσφατα "o Sergey και ο Larry δεν είναι πλέον παιδιά", "είναι τριαντάρηδες, και εξαιρετικοί ανώτεροι διευθυντές στην βιομηχανία μας. Είναι μηχανές μάθησης, και 10 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, είναι τόσο πεπειραμένοι όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε.". Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Page θα αναλάμβανε την εταιρεία των Ιανουάριο, είπε "Ο Larry είναι έτοιμος, δεν χρειάζεται πλέον επίβλεψη".
Πηγή: Slashgear

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου