logo2


22/3/11


Κάθε εταιρία αντιλαμβάνεται το μέλλον του gaming με το δικό της τρόπο και όλες φροντίζουν να μας παρουσιάσουν το όραμα τους μέσα από concept videos. Έτσι, η Microsoft άφησε να διαρρεύσει το παρακάτω video, για να πάρουμε μια γεύση από την πλατφόρμα Windows Gaming Experience που θα ενσωματωθεί στην υπηρεσία Xbox Live.

Η Microsoft εστιάζει σε 4 βασικούς τομείς: κοινωνική δικτύωση, avatars, αναζήτηση και συναλλαγή. Ο πρώτος τομέας θα φέρει στην υπηρεσία παιχνίδια από το Facebook, όπως FarmVille, Mafia Wars κλπ., τα avatars θα αποτελούν το πρόσωπο του χρήστη στον ψηφιακό κόσμο, η αναζήτηση θα υποσηρίζεται από τη μηχανή Bing και οι συναλλαγές θα αφορούν την αγορά ψηφιακού υλικού.
Το θετικό είναι ότι η Microsoft θα προσπαθήσει να ενσωματώσει όλα τα νέα στοιχεία του social gaming, χωρίς να θέλει να αντικαταστήσει ή να υποβαθμίσει τα παραδοσιακά games, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού μιλάμε για ένα τεράστιο κοινό και μία αγορά αξίας $10 δισεκατομμυρίων!
Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν σύντομα, αν και η Microsoft δε μας έχει συνηθίσει σε γρήγορες κινήσεις. Εξάλλου, σύμφωνα με έναν σχεδιαστή της Microsoft, τα επόμενης γενιάς Xbox θα κυκλοφορήσουν το 2015. Λέτε να περιμένουμε μέχρι τότε;
[πηγή ZDNet]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου