logo2


17/3/11

Δεν σου αρέσει ένα site; Μπλόκαρέ το από τη Google
Μια νέα δυνατότητα εγκαινιάζει η Google στη μηχανή αναζήτησης στις ΗΠΑ δίνοντας στους χρήστες ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.
Η Google επιτρέπει στους
χρήστες να μπλοκάρουν ορισμένα site από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.Ένα νέο link έχει τοποθετηθεί σε κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης που επιτρέπει στο χρήστη να μπλοκάρει, όχι μόνο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά και όλα τα αποτελέσματα από το συγκεκριμένο site.
Οι χρήστες πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στον Google λογαριασμό τους για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη λειτουργία.
Η υπηρεσία ισχύει ήδη στους Αμερικανούς χρήστες της Google που έχουν εγκατεστημένους τους παρακάτω browsers IE8+, Chrome 9+ και Firefox 3.5+. Ο κάθε χρήστης μπορεί να μπλοκάρει έως 500 αποτελέσματα.
Πρόκειται για μία νέα στρατηγική της Google σε μια οργανωμένη προσπάθεια να διαγράψει τα spam αποτελέσματα και τα αποτελέσματα χαμηλής ποιότητας από τη μηχανή αναζήτησης.
Η Google αποφάσισε να δώσει εξουσία στους χρήστες και να τους επιτρέπει να ορίζουν τι θέλουν να βλέπουν και τι όχι.
Με βάση τις επιλογές των χρηστών η Google θα μπορεί να διαμορφώνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης και να εξαφανίζει από τα αποτελέσματα spam και site με κακή ποιότητα.
Η Google αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που υπολογίζει τη σειρά των αποτελεσμάτων και να βγάλει εκτός τα spam site καθώς τα site που αντιγράφουν ύλη από άλλες πηγές χωρίς να παρέχουν γνήσιο περιεχόμενο.
Η Google δεν είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης που δίνει δύναμη στους χρήστες προκειμένου να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Η νέα μηχανή αναζήτησης Blekko έδινε από την αρχή αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες προκειμένου να πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Το νέο χαρακτηριστικό θα ενεργοποιηθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες της Google παγκοσμίως χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβείς ημερομηνίες.

e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου