logo2


15/3/11

Μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, το Super-8, είναι η πρώτη που διαφημίζεται στο Internet μέσω… Twitter και twitvid!


Ο JJ Abrams είναι ο δημιουργός της πιο επιτυχημένης σειράς τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, του Lost, και υπεύθυνος –ανάμεσα σε άλλα- για το «reboot» του Star Trek. Η νέα του ταινία επιστημονικής φαντασίας, Super-8, τον «ενώνει» με το ίνδαλμα των παιδικών χρόνων του και καταξιωμένο σκηνοθέτη, Steven Spielberg. Και ενώ τα αποκαλυπτήρια της δεν δείχνουν κάτι πραγματικά πρωτότυπο, μα μια ενδιαφέρουσα μα κάπως τυπική ταινία του είδους, ο τρόπος με τον οποίο έγιναν είναι, αν μη τι άλλο, το… πρωτότυπο της υπόθεσης: μέσω των υπηρεσιών Twitter και twitvid!

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε trailers νέων ταινιών τόσο στο Youtube όσο και στο iTunes της Apple, αλλά και σε πλήθος sites με θέμα το video. Σε μια «πιο social» προσέγγιση, αρκετοί καλλιτέχνες, κυρίως από το χώρο της μουσικής, χρησιμοποιούν το MySpace για την προβολή τους. Και, σε κάποιες περιπτώσεις, trailers έχουν παρουσιαστεί και μέσω του «πληρέστερου-σε-δυνατότητες» Facebook. Κανείς δεν θα περίμενε μια… περίπτωση όπως του Super-8, που τυγχάνει η πρώτη ταινία που χρησιμοποίησε το Twitter για την προβολή της!

Και επειδή το Twitter, από μόνο του, δεν παρέχει (ακόμη;!) τη δυνατότητα ανάρτησης video, και είναι, ομολογουμένως, κάπως περιορισμένο από άποψη δυνατοτήτων (ας μην ξεχνάμε πως υποτίθεται ότι είναι «το ιντερνετικό αντίστοιχο των… μηνυμάτων SMS»), η αποκάλυψη του πρώτου trailer της ταινίας έγινε σε συνεργασία με το twitvid, μια υπηρεσία που ειδικεύεται στη φιλοξενία video με στόχο την εύκολη διάδοση τους μέσω Twitter.

Μπορείτε να δείτε το trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας στο twitvid, με ένα κλικ εδώ, αλλά και να μάθετε περισσότερα για αυτήν και δείτε «τι λένε η άλλοι για το trailer» αναζητώντας το hashtag “#Super8Movie” στο ίδιο το Twitter.



pcd.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου