logo2


20/3/11


Η Yahoo ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία για την πώληση της υπηρεσίας Delicious (υπηρεσία αποθήκευσης διευθύνσεων -URL- ίντερνετ), μας ενημέρωσε πηγή μας που γνωρίζει για τις συνομιλίες.

Δεν είμαστε σίγουροι ποια είναι η εταιρεία που θα κάνει την εξαγορά, αλλά είναι "στρατηγικός συνεργάτης" της Yahoo. Πολύ πιθανόν να είναι η StumbleUpon, που πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 17 εκατομμύρια δολάρια, ζητήσαμε το σχόλιο τους αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Η πρόθεση της Yahoo να ξεφορτωθεί το Delicious φάνηκε από τον Δεκέμβριο. Ο λόγος που καθυστερεί τόσο πολύ η πώληση, είναι ότι η υποδομή του Delicious εξαρτάται πλήρως από την Yahoo, και όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί η Yahoo να την ανεξαρτητοποιήσει.
Η πηγή μας λέει ότι το Delicious έχει μηδενικά έσοδα, αλλά είναι από τα πιο φημισμένα προϊόντα της Yahoo, και αυτό με την μεγαλύτερη χρήση εσωτερικά στην εταιρεία. Το κωδικό όνομα της συμφωνίας είναι "Project Dragon" (Έργο Δράκος), και σύμφωνα πάντα με την πηγή μας, η συμφωνία μπορεί να κλείσει και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 
Πηγή: Businessinsider

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου