logo2


22/2/14

Έστω ότι έχετε μία ταινία σε DVD και θέλετε να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας για να την δείτε είτε για να την περάσετε στο κινητό σας ή το tablet, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μέσω ενός ειδικού προγράμματος να την μετατρέψετε σε αρχείο βίντεο. 



Να αποθηκεύσετε ένα DVD στο υπολογιστή σας μπορεί να ακούγεται λίγο περίπλοκο όμως με το πρόγραμμα HandBrake γίνεται πολύ εύκολα. Το πρόγραμμα αυτό είναι open source και μετατρέπει (Rip) την ταινία από το DVD σε όποιο αρχείο βίντεο θέλετε. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν για WindowsMac και Linux

Τώρα θα σας εξηγήσουμε σε 9 απλά βήματα την διαδικασία μετατροπής του DVD στο απαραίτητο αρχείο βίντεο έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η αναπαραγωγή από κινητές συσκευές και tablet.

  • Κατεβάστε το HandBrake από εδώ και κάντε το εγκατάσταση.

  • Σε περίπτωση που το DVD σας έχει προστασία αντιγραφής τότε χρειάζεται να κατεβάσετε το libdvdcss.  (Για Windows 32 bit πατήστε εδώ - Windows 64 bit  εδώ). Στην συνέχεια μετονομάστε το αρχείο σε dvdlibcss.dll και βάλτε το στον φάκελο C:\Program Files\Handbrake. Σε περίπτωση που έχετε Mac κατεβάστε το αρχείο από εδώ.

  • Εισάγετε το DVD στον υπολογιστή και ανοίξτε το HandBrake

  • Πατήστε το κουμπί Source πάνω αριστερά και επιλέξτε το DVD σας από την λίστα. Το πρόγραμμα για λίγα λεπτά θα κάνει scan το DVD

  • Όταν τελειώσει πηγαίνετε πάνω αριστερά στο Title (Τίτλος) για να επιλέξετε ποιο μέρος από το DVD θέλετε να μετατρέψετε σε αρχείο βίντεο. Σε περίπτωση ταινίας επιλέγετε τον τίτλο με την μεγαλύτερη διάρκεια. Εάν έχετε κάποια τηλεοπτική σειρά τότε επιλέγεται τα 22 ή τα 44 λεπτά.

  • Πατήστε το κουμπί Browse πάνω δεξιά. Και διαλέξτε το μέρος που θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο βίντεο και δώστε του ένα όνομα και πατήστε OK.

  • Στην συνέχεια πηγαίνετε στην μπάρα στα δεξιά που ονομάζεται Presets. Εκεί διαλέγετε τον τύπο αρχείου βίντεο που θέλετε. Άμα θέλετε να δείτε την ταινία στο υπολογιστή επιλέγετε το Normal ή το High Profile. Αν την θέλετε για κινητό τηλέφωνο ή κάποιο tablet τότε διαλέγετε την κατάλληλη συσκευή από την λίστα.

  • Πατήστε το κουμπί Start που βρίσκετε στο πάνω μέρος του προγράμματος και περιμένετε να ολοκληρωθεί η μετατροπή!

  • Όταν τελειώσει η μετατροπή θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα όπου θα περιέχει το αρχείο βίντεο. Τώρα είστε έτοιμοι να δείτε την ταινία στον υπολογιστή σας ή να την μεταφέρετε στο κινητό σας τηλέφωνο ή tablet!

Τα βήματα φαίνονται πολλά αλλά στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι πολύ απλή! Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα δείτε και το video:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου