logo2


8/12/10

Internet ExplorerΗ Microsoft ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου της browser, Internet Explorer 9, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να προστατεύσουν τα δεδομένα τους, όπως το ιστορικό της περιήγησής τους.



Η νέα δυνατότητα που αυξάνει την προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα προστεθεί στην έκδοση Release Candidate (RC), στις αρχές του επόμενου έτους. Χρησιμοποιεί μία λίστα για να ενημερώσει τον browser σχετικά με το ποια στοιχεία των σελίδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή του ιστορικού περιήγησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι διαφημίσεις, διάφορα ενσωματωμένα στοιχεία στις σελίδες, μέχρι και τα widgets που παρέχουν κάποιες εταιρείες.

Ο επικεφαλής της ανάπτυξης του Internet Explorer, Dean Hachamovitch, ανέφερε σε blog:
"Η Tracking Protection List (TPL) περιέχει διαδικτυακές διευθύνσεις που μπορεί να επισκεφθεί ο browser μόνο αν ο χρήστης τις καλέσει απευθείας, πατώντας σε σύνδεσμο ή γράφοντας τη διεύθυνση. Περιορίζοντας τα αιτήματα προς αυτές τις σελίδες και τα στοιχεία που έρχονται από άλλες, η λίστα TPL περιορίζει τις πληροφορίες που μπορούν να συλλεχθούν."
Σε webcast όπου ανακοινώθηκε η νέα δυνατότητα, ο Hackamovitch είπε ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν είναι ενήμεροι σχετικά με το ποιος μπορεί να καταγράψει τη δραστηριότητά τους, κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Οι λίστες με τις διευθύνσεις που θα περιορίζονται θα παρέχονται από διάφορους φορείς, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα ναανανεώνονται αυτόματα. Η TPL δρα συμπληρωματικά με το InPrivate filtering της τρέχουσας έκδοσης. Η διαφορά στην έκδοση RC θα είναι ότι το το τελευταίο χαρακτηριστικό ιδιωτικότητας θα μένει μόνιμα ενεργοποιημένο, άπαξ το επιλέξει ο χρήστης, ενώ μέχρι τώρα απενεργοποιούνταν αυτόματα σε κάθε εκκίνηση του browser.

Πηγή: CNET

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου