logo2


24/1/11


Ερευνητές στο North Carolina State University κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα συσκευή που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στους υπολογιστές και τα gadgets μας, αφού αποτελεί ένα είδος “Άγιου Δισκοπότηρου” όσον αφορά στη μνήμη τους.

Η τεχνολογία, που ονομάζεται FET (εκ του “floating-gate field effect transistor”) συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δυο τύπων μνήμης που χρησιμοποιούμε σήμερα: της “προσωρινής” (του υπολογιστή) και της “μόνιμης” (που έχουμε στα “φλασάκια” μας). Με τους δυο αυτούς κλασσικούς τύπους μνήμης, ήταν εφικτή η γρήγορη αποθήκευση και ανάκτηση δεδομένων, αλλά δίχως δυνατότητα μόνιμης αποθήκευσης, ή το αντίστροφο, η μόνιμη αποθήκευση αλλά δίχως υψηλές ταχύτητες.
Η τεχνολογία FET επιτρέπει τη δημιουργία ενός νέου τύπου μνήμης, που μπορεί να λειτουργεί και με τους δυο τρόπους, ανάλογα με το “πόσο ρεύμα περνάει” από αυτή: λίγο; Προσωρινή και γρήγορη αποθήκευση. Πολύ; Μόνιμη, αλλά με λίγη καθυστέρηση στην ανάγνωση και εγγραφή.
Η τεχνολογία, αν τελικά χρησιμοποιηθεί σε νέα είδη μνήμης, θα επιτρέπει, για παράδειγμα, το σχεδόν άμεσο “κλείσιμο” και “άνοιγμα” του υπολογιστή, αφού δεν θα χρειάζεται “να αντιγραφεί ό,τι έχει στη μνήμη του” σε ένα άλλο, πολύ πιο αργό αποθηκευτικό μέσο – συνήθως, το σκληρό δίσκο, αλλά θα μπορεί αντίθετα να “παγώσει τη μνήμη του” εφαρμόζοντας μεγαλύτερο φορτίο σε αυτή και “κρατώντας μόνιμα” ο,τι ήταν “φορτωμένο”, μέχρι να “ξανανοίξει” ο υπολογιστής.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου