logo2


23/1/11

Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για απόλυτο έλεγχο των προϊόντων, η Apple αλλάζει τις βίδες που χρησιμοποιούνται σταiPhone 4, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο πηγές. Σκοπός της αλλαγής, είναι να μην υπάρχει πρόσβαση στο άνοιγμα της συσκευής από οποιονδήποτε.

Ο Kyle Wiens, διευθύνων σύμβουλος της iFixit, εταιρείας που επιδιορθώνει και παρέχει εξαρτήματα για τις συσκευές, ανέφερε πως ο σκοπός των νέων βιδών είναι να αποτρέπεται η εύκολη πρόσβαση προκειμένου να μην αντικαθίσταται η μπαταρία.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, όταν οι χρήστες πάνε το κινητό τους στα καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ για επισκευή, το προσωπικό αλλάζει τις βίδες Phillips οι οποίες χρησιμοποιούνται με καινούργιες τις λεγόμενες «Pentalobe» και χωρίς να ενημερώνονται οι ίδιοι.

Η ίδια η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τις φήμες, αλλά είναι κοινώς γνωστό πως η Apple αποθαρρύνει τις τροποποιήσεις των προϊόντων της από ιδιώτες.

Σημειώνεται πως η εταιρεία αντικαθιστά τις μπαταρίες των συσκευών δωρεάν αν ισχύει η εγγύηση, αλλιώς η χρέωση ανέρχεται στα 79 δολάρια.

Ο Wiens διευκρίνισε πως με τις παλιές βίδες η μπαταρία τουiPhone 4 ήταν πολύ εύκολο να αντικατασταθεί, και η Appleεπιθυμεί να πωλεί η ίδια τις μπαταρίες. Συμπλήρωσε ότι τα κατσαβίδια που απαιτούνται για τις νέες βίδες δεν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.


Πηγή: www.capital.gr










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου