logo2


1/2/11


H Visa  έχει ξεκινήσει δοκιμές πληρωμών στην Ευρώπη με χρήση iPhone, σύμφωνα με αναφορές του Computerworld. Οι δοκιμές που ξεκίνησαν σήμερα, απαιτούν εγκατάσταση λογισμικού όπως επίσης ένα hardware αξεσουάρ με NFC τσιπάκι. Η λύση της Visa βέβαια απαιτεί και την εγκατάσταση τερματικών στα σημεία πώλησης για την επεξεργασία των φορητών πληρωμών.



Η Apple αναμένεται να ενσωματώσει δυνατότητες NFC στο επόμενης γενιάς iPhone, το οποίο δεν θα απαιτεί τη έξτρα χρήση ειδικού υλικού στις συσκευές των χρηστών με σκοπό την πληρωμή των αγαθών. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει την προσθήκη του NFC στο επόμενο iPhone, οπότε δεν είναι και ξεκάθαρο αν θα επιτρέπεται πρόσβαση στις NFC δυνατότητες από τρίτους. Στην περίπτωση αυτή, οι λύσεις των τρίτων κατασκευαστών όπως αυτή που δοκιμάζει η Visa, θα απαιτούν τη χρήση έξτρα υλικού.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Visa στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι το 87% των χρηστών του iPhone θα ήταν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν ένα επιπλέον εξάρτημα στο τηλέφωνο τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: dailytech.gr













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου