logo2


1/2/11



stanfordSan Francisco, 09-17.04.2011: Οι Σύλλογοι Ελλήνων Φοιτητών των Πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.) και U.C. Berkeley (HESTIA) με την υποστήριξη του COSINE COrallia Scholarship Innovation ProgrammE που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Corallia, σας προσκαλούν να ζήσετε για δεύτερη συνεχή χρονιά και για μια ολόκληρη εβδομάδα,  την καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων παγκοσμίου βεληνεκούς. Παρακολουθήστε μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια ανάλογα με το ακαδημαϊκό σας ενδιαφέρον και επισκεφθείτε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα, στην ευρύτερη περιοχή της Silicon Valley, το Berkeley και το San Francisco.

Η φετινή διοργάνωση "Ανακαλύψτε το Stanford και το U.C. Berkeley", επεκτείνει την περσινή εκπαιδευτική επίσκεψη, κατά την οποία επιλέχτηκαν εννέα φοιτητές από την Ελλάδα για να επισκεφτούν το πανεπιστήμιο του Stanford και δίνει τη δυνατότητα σε 10 φοιτητές να επισκεφτούν ένα εκ των δύο πανεπιστημίων που συμμετέχουν: το Stanford ή τοU.C. Berkeley.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η γνωριμία των Ελλήνων φοιτητών με μια διαφορετική ακαδημαϊκή πραγματικότητα, η προσωπική επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των δύο πανεπιστημίων, μέσα από την ανοιχτή αλληλεπίδραση των πανεπιστημίων με το οικοσύστημα επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων που στηρίζουν την πρωτοπορία των δύο πανεπιστημίων, και τέλος, η διερεύνηση μιας πληθώρας τεχνολογικών πεδίων, στα οποία μπορούν να εφαρμόσουν μελλοντικά τις προπτυχιακές τους γνώσεις. 
COSINEstanfordberkeley
Χρήσιμες Πληροφορίες
Δυνατότητα Συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φοιτητές μηχανικού ή/και θετικής κατεύθυνσης γενικότερα, συμβαδίζοντας με τους τομείς πρωτοπορίας των πανεπιστημίων Stanford και U.C. Berkeley. Επιπλέον, η επίσκεψη απευθύνεται σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος σπουδών τους και δε βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους, ώστε αφενός να έχουν σχηματίσει μια πρώτη άποψη για τις σπουδές τους, και αφετέρου να έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να επιδιώξουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία προπτυχιακών σπουδών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να:
  • Είναι Έλληνες που φοιτούν σε δημόσιο ανώτατο ή τεχνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) θετικών επιστημών (π.χ. μαθηματικά, πληροφορική, φυσική) ή σχολή μηχανικού
  • Έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος σπουδών τους σε σχολή μηχανικού ΚΑΙ να μην βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους
  • Μιλούν άριστα Αγγλικά (για την τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνέντευξη στα Αγγλικά)
  • Δείξουν ότι κατέχουν συγκεκριμένο επιστημονικό ενδιαφέρον (σχετικά μαθήματα, αναλυτική βαθμολογία, κτλ)
    Η Επιλογή των φοιτητών θα γίνει από τα μέλη των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων των δύο πανεπιστημίων. Η τελική επιλογή για το πανεπιστήμιο που θα επισκεφτούν οι επιτυχόντες θα εξαρτηθεί από τη σχετικότητα του κάθε φοιτητή με το υπόβαθρο του κάθε πανεπιστημίου και τη διαθεσιμότητα εκ μέρους των δύο συλλόγων να παρέχουν μια πλήρη και ουσιαστική εμπειρία στους επισκέπτες. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σε δύο στάδια.
    • Στο πρώτο στάδιο θα κριθούν οι υποψήφιοι βάσει των στοιχείων που θα υποβάλουν στην αίτησή τους.
    • Στο δεύτερο στάδιο θα υπάρξει συνέντευξη στα Αγγλικά για ένα περιορισμένο αριθμό υποψηφίων βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή των δέκα φοιτητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
    Το Κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, μετ’ επιστροφής από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσανολίκης για την πόλη του San Francisco θα καλυφθεί με την υποστήριξη του Corallia. Οι επισκέπτες δε θα χρειαστεί να καλύψουν έξοδα διαμονής καθώς θα φιλοξενηθούν από φοιτητές και μέλη των συλλόγων Hellas και HESTIA. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν όλα τα λοιπά έξοδά τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στις Η.Π.Α., όπως μεταφορικά, διατροφή, κ.λπ., τα οποία εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα €200 - 300 περίπου.

    Υποβολή Αιτήσεων :
    • Συμπληρώστε την online αίτηση  έως 20 Φεβρουαρίου 2011
    • Αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση educational.trip.us.2011@gmail.com, με θέμα “Educαtional trip - Επώνυμο Όνομα” με το βιογραφικό και επίσημη αναλυτική βαθμολογία σε μορφή pdf (προτεινόμενο, αλλά όχι υποχρεωτικό).
    • Δείτε την αφίσα του προγράμματος «Ανακαλύψτε το Stanford και το U.C. Berkeley»



    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.corallia.org/el/








    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου