logo2


11/2/11


Σύμφωνα με δημοσίευμα η Apple εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου μικρότερου σε μέγεθος iPhone που θα μπορεί να κοστολογηθεί στα $200 με σκοπό να ανταγωνιστεί την ολοένα και αυξανόμενη τάση στις φθηνές Android συσκευές.


Το συγκεκριμένο project είναι άκρως μυστικό και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη πρωτότυπες τέτοιες συσκευές που δοκιμάζονται. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος κατασκευής ώστε να τιμολογηθεί με μια ανώτατη τιμή στα $200 χωρίς συμβόλαιο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να ανακάμψει την άνοδο των φθηνών Android και να κυνηγήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Μια τέτοια συσκευή ίσως παρουσιαστεί στα μέσα της χρονιάς (WWDC μαζί με το iPhone 5?) αλλά το project μπορεί να μην δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, κάτι σύνηθες για πολλά projects στην Apple. H πρωτότυπη συσκευή ήταν περίπου 1/3 μικρότερη από το iPhone 4 και δεν είχε το “Home Button” και χρησιμοποιούσε υλικά που υπάρχουν στο iPhone 4 έτσι ώστε να μπορούν να κοστολογηθούν χαμηλότερα όταν το iPhone 5 χρησιμοποιήσει καλύτερης ποιότητας υλικά.

Επίσης, η Apple εργάζεται πάνω στην κατασκευή μιας dual-mode συσκευής που θα είναι συμβατή με τις δύο μεγαλύτερες τεχνολογίες δικτύων στον πλανήτη, GSM και CDMA. Αυτό, βέβαια, είναι σχεδόν σίγουρο μιας και ήδη το CDMA iPhone 4 της Verizon διαθέτει το αντίστοιχο τσιπάκι. Αυτό που αναφέρουν, όμως, οι πληροφορίες αφορά και μια τεχνολογία παγκόσμιας SIM που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν τον πάροχο χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν SIM κάρτες. Mε αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται η ανάγκη και το κόστος διανομής εκατομμυρίων καρτών SIM.

Ένα φθηνό iPhone θα βοηθούσε την Apple και σε άλλες αγορές, όπως αυτές της Κίνας και της Ινδίας όπου οι καταναλωτές προτιμούν συσκευές χωρίς μακροχρόνια συμβόλαια. Φήμες για iPhone nano έχουναναφερθεί και στο παρελθόν.

Θεωρούμε ότι το iPhone (και το iPad) αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ενταχθεί σε μια “οικογένεια” συσκευών, όπως το iPod. Δηλαδή, ένα iPhone nano δεν είναι και τόσο παράξενο να υλοποιηθεί αλλά τώρα με το Verizon iPhone 4 δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί ακόμα η Apple αφού ακόμα οδηγεί την κούρσα.
Πηγή: iPhoneHellas.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου