logo2


8/2/11

Τους ρυθμούς ανάπτυξης του Chrome αναμένεται να ακολουθήσει ο Firefox, με τις νέες εκδόσεις να κυκλοφορούν σε πιο τακτικά διαστήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Mozilla, εκτός από τον Firefox 4, πριν το τέλος του 2011 αναμένεται να κυκλοφορήσουν επίσης οι εκδόσεις 5, 6 αλλά ακόμη και ο Firefox 7. 

Αξίζει να σημειωθεί πως βασικός στόχος της Mozilla για αυτή τη χρονιά είναι η ταχύτητα, αφού ζητούμενο φέρεται πως είναι το να διασφαλίσει ότι δεν θα μεσολαβούν πάνω από 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση του χρήστη με τον browser. 

Από εκεί και πέρα, ο Firefox 5 αναμένεται να ενσωματώσει δύο επεκτάσεις, το Account Manager, που επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των διαφόρων προφίλ και των κωδικών του χρήστη, και το F1, που επιτρέπει τον εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου σε κοινωνικά δίκτυα και άλλες υπηρεσίες. 

Στον Firefox 6 το βάρος θα δοθεί στη βελτίωση της απόδοσης των διαδικτυακών εφαρμογών, βελτιώσεις στη Javascript, την HTML5 και το CSS3, αλλά και καλύτερη υποστήριξη για το OSX 10.7. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Firefox 7, γίνεται λόγος για την υλοποίηση του Electrolysis, του χωρισμού, δηλαδή, των διαφόρων δραστηριοτήτων του browser σε ξεχωριστές διεργασίες, αλλά και για αλλαγές που αφορούν την υποστήριξη της γλώσσας XBL. Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται μόνο για εικασίες, καθώς ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο. 



Πηγή: freeweird.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου