logo2


9/3/11



Ένα νέο σύστημα που αποσκοπεί στην αποτροπή των αυξανόμενων κρουσμάτων αυτοκτονιών λανσάρει στο ίντερνετ το Facebook. Η υπηρεσία, που προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη στην Βρετανία, θα επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν άμεσα το Facebook όταν αντιλαμβάνονται ότι η ζωή κάποιου «φίλου» τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος φίλος αναρτά στο προφίλ του «περίεργα» και ύποπτα μηνύματα, από το περιεχόμενο των οποίων συνάγουν ότι το άτομο αυτό σκοπεύει να βλάψει τον εαυτό του, με ένα απλό «κλικ» ο χρήστης οδηγείται σε μια online φόρμα, όπου μπορεί να καταγράψει το περιστατικό και τα στοιχεία του προσώπου για το οποίο ανησυχεί και στη συνέχεια να την αποστείλει στους διαχειριστές του site.

Το Facebook με τη σειρά του θα ειδοποιεί απευθείας την αστυνομία, αν κρίνει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του εν λόγω ατόμου.

Το νέο σύστημα «πρόληψης αυτοκτονιών» λειτουργεί με τη συνεργασία της οργάνωσης «Samaritans» («Σαμαρείτες»), η οποία προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Όταν ένας χρήστης υποβάλλει μια αναφορά, οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα εξετάζουν εάν συντρέχει λόγος να κληθεί αμέσως η αστυνομία ή αν πρέπει να διαβιβάσουν το περιστατικό στην οργάνωσή μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Σαμαρειτών, Νίκολα Πέκετ, προσθέτοντας ότι το σύστημα λειτουργούσε δοκιμαστικά επί τρεις μήνες, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.



Πηγή: newsday.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου