logo2


12/3/11

Sony NVIDIA PlayStation Suite
Η Sony και η NVIDIA ανακοίνωσαν σήμερα τη συμφωνία τους για κοινή πορεία του PlayStation Suite και των Android κινητών με επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2. Το PlayStation Suite αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, αφού θα παρέχει αποκλειστικούς τίτλους videogames των PlayStation 1 και 2, όπως και νέους ειδικά σχεδιασμένους για συσκευές Android.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Sony αποδεικνύει στην πράξη ότι το PlayStation Suite δεν δημιουργήθηκε για να συνοδεύει απλά τα PlayStation Phones όπως το Sony Ericsson Play, αλλά για να μετατραπεί σε μεγάλη πηγή εσόδων για την Ιαπωνική εταιρία.
Από την πλευρά της η NVIDIA αποκτά ένα ακόμα διαπραγματευτικό όπλο στην προσπάθεια της να κυριαρχήσει στην αγορά των mobile CPUs. Με τη συμφωνία αυτή γίνεται η πρώτη εταιρία που πιστοποιεί ότι τα μοντέλα Android με τον δικό της επεξεργαστή θα είναι PlayStation Certified, ενώ ταυτόχρονα αποκτά πλεονεκτική θέση όσο αφορά τα επόμενα μοντέλα της Sony/Sony Ericsson.
Η συνύπαρξη πάντως των δύο εταιριών που συνδυάζουν hardware με software μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε καλύτερα αποτελέσματα στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών στην πλατφόρμα του Android, αφού οι δυνατότητες από πλευράς υλικού είναι μεγάλες αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τις εκμεταλλευτούν οι game developers.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου