logo2


27/4/11


Τη σωτήριο ημέρα 27η Απριλίου του 2011 οι Έλληνες τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια μετάδοση υψηλής ευκρίνειας από ελεύθερο κανάλι. Η παρθενική πιλοτική εκπομπή της ΕΡΤ HD θα είναι ο ημιτελικός του Champions League Ρεάλ ‐ Μπαρτσελόνα.


Προκειμένου να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη μετάδοση βέβαια απαιτείται ένας ψηφιακός δέκτης υψηλής ευκρίνειας (πρέπει να διαθέτει HDMI out για σύνδεση με την τηλεόραση σας) ή HD TV με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4.

Λογικά το ΕΡΤ HD θα εμφανιστεί στη θέση του καναλιού της Βουλής (παράλληλα συγχωνεύεται το σινε+ και το σπορ +), αλλά αν αυτό δε συμβεί κάντε ένα απλό σκανάρισμα καναλιών στο δέκτη ή την τηλεόραση και θα είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε την HD εποχή.

Η κωδικοποίηση είναι Mpeg4/Η.264AVC και ο ήχος αρχικά στέρεο –αν και σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΕΡΤ σύντομα θα περάσουμε σε πολυκάναλο 5.1. Σε MPEG 2 θα συνεχίσουν να μεταδίδονται για λίγο καιρό ακόμη τα υπόλοιπα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ (ΒΟΥΛΗ, σινε/σπορ +, πρισμα +, ΡΙΚSat). To νέο κανάλι θα είναι διαθέσιμο σε Αττική, Θεσσαλονίκη ‐Κεντρική Μακεδονία και νοτιοανατολική Θράκη και από τις 27 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Θεσσαλίας.

Εκτός από τον αποψινό αγώνα είναι προγραμματισμένες και οι εξής μεταδόσεις:
Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε (Ημιτελικός UEFA Champions League) στις 4/5/2011.
Final 4 Euroleague Basketball στις 6 και 8/5/2011.
Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και τελικός) στις 10, 12 και 14/5/2011.
Τελικός UEFA Champions League στις 28/5/2011.
Τελική φάση τουρνουά τένις Roland Garros από 31/5/2011 έως 5/6/2011.

Φυσικά η μετάβαση στην HD εποχή δεν θα μπορούσε να γίνει ανεμπόδιστα αφού τα ιδιωτικά κανάλια μέσω της DIGEA και της ΕΙΤΙΣΕΕ (διαβάστε την ανακοίνωση της εδώ) διαμαρτύρονται έντονα για το καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού, τον «αποπροσανατολισμό του κοινού» και την αθέτηση όσων συμφωνήθηκαν για την ψηφιακή μετάβαση.

Αυτό το σίριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια και προφανώς θα τα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί. Ευχόμαστε να είναι τουλάχιστον σε HD ποιότητα.

Πηγή: t3mag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου