logo2


20/11/10



Το Kodu Game Lab αποτελεί ένα γραφικό περιβάλλον ανάπτυξης για games. Χωρίς να κατέχετε γνώσεις προγραμματισμού μπορείτε με  απλά κλικ του ποντικιού να εισάγετε αντικείμενα και κόσμους και να τους αποδώσετε ιδιότητες και συμπεριφορές.



Αρκετά tutorials θα σας βοηθήσουν σημαντικά στη χρήση του παιχνιδιού. Άλλωστε θα βρείτε στα συνοδευτικά αρκετά παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί με παρόμοιο τρόπο και θα σας δώσουν μια εικόνα για το τι μπορείτε να κάνετε. Μερικά από αυτά μπορείτε να τα παίξετε με έναν controller. Ένα κλικ στο κουμπί Esc ανοίγει τον πηγαίο κώδικα και σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές σε αυτά τις οποίες και μπορείτε να σώσετε.

Αν και είχε αναπτυχθεί αρχικά μόνο για το Xbox 360 Live, η Microsoft το μετέφερε και για τα PCs. Στόχος αυτής της δράσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά και σε αρχάριους προγραμματιστές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ανάπτυξη παιχνιδιών. 

Έτσι θα μπορέσουν να κατασκευάσουν παιχνίδια μέσω από ένα εικονικό περιβάλλον ανάπτυξης μαθαίνοντας παράλληλα τα βασικά στοιχεία ανάπτυξης ενός παιχνιδιού.

Αν και αρχικά το Kodu φαντάζει απλό, ρίχνοντας μια προσεκτικότερη ματιά σε αυτό θα δείτε ότι είναι αρκετά πιο πολύπλοκο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δημιουργία παιχνιδιών είναι το ίδιο πολύπλοκη. Για τη εγκατάσταση του θα χρειαστείτε το XNA Framework 3.1 και το .NET Framework 3.5. Κατά τη διάρκεια του setup μπορείτε επίσης να αποφασίσετε αν το Kodu θα στέλνει δεδομένα στην Microsofή όχι.




http://pcnea.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου