logo2


20/11/10











Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για επόμενα Windows, τα επονομαζόμενα και Windows 8 ή και Windows NEXT, ωστόσο αυτό πού ξέρουμε είναι ότι η Microsoft τα θεωρεί ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα πού έχει πάρει ποτέ με την κυκλοφορία προϊόντων.
Το γιατί δεν είναι ακόμη εξακριβωμένο. Κάποιοι πιστεύουν πως θα είναι το πρώτο λειτουργικό για desktop με πλήρως "touch" GUI, νέες ενδείξεις όμως μας ωθούν σε μια άλλη κατεύθυνση. Αυτή των "εικονικών" περιβάλλοντων. Σύμφωνα με ορισμένα slides της MS πού εμφανίστηκαν πρόσφατα, τα Windows 8 θα είναι το πρώτο OS πού θα βασίζεται στην τεχνολογία virtualization, ήτοι δε θα βρίσκεται ουσιαστικά στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά το desktop, τα προγράμματα, οι ρυθμίσεις του χρήστη θα "τρέχουν" όλα μέσω του Internet, από απομακρυσμένους servers. Κάτι τέτοιο όντως αποτελεί τεράστιο βήμα προόδου αλλά ταυτόχρονα και σημαντικό ρίσκο για τη Microsoft, αφού δεν θα είναι πολλοί οι χρήστες πού θα καλοδεχθούν ένα τέτοιου είδους λειτουργικό σύστημα.


Ωστόσο, δεν έχουν επαληθευθεί τα παραπάνω από επίσημα στόματα, ενώ δεν αποκλείεται το να είναι προαιρετικές αυτές οι λειτουργίες και τα Windows 8 να μπορούν να χρησιμοποιηθούν (και) ως ένα "κανονικό" OS. Εν καιρώ θα μάθουμε περισσότερα, ωστόσο φαίνεται πως η εταιρεία του Steve Ballmer θα ωθήσει την "καινοτομία" στα όριά της με τα επόμενα Windows...


Πηγή: pcmaster

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου