logo2


21/11/10

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Google δε δίνει πλέον στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα να εργάζονται σε υπολογιστή με Windows. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όλοι οι νέοι υπάλληλοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε
 Mac ή Linux, ενώ κάποια παλαιότερα στελέχη μπορούν λόγω αρμοδιοτήτων να χρησιμοποιούν ακόμα Windows, αλλά μόνο μετά από άδεια η οποία χορηγείται από υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Η Google φέρεται να προχώρησε σε αυτή την κίνηση για λόγους ασφαλείας. Καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις έχουν παίξει οι πρόσφατες επιθέσεις σε υπολογιστές της Google, οι οποίες αποδίδονται σε Κινέζους hackers. Οι επιτιθέμενοι φέρονται να αξιοποίησαν ένα κενό ασφαλείας των Windows και του Internet Explorer 6, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν δεδομένα που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Google.

Σταδιακά, η Google αναμένεται να περάσει τους υπολογιστές της σε περιβάλλον Chrome OS. Η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι το λειτουργικό της είναι εξ ορισμού πιο ασφαλές από τα υπόλοιπα.

Στελέχη της Google που ρωτήθηκαν για το φερόμενο αποκλεισμό των Windows δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Πηγή: CNET

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου