logo2


21/12/10

PrimeSense προέβη σε μία πολύ σημαντική κίνηση, τόσο για τους προγραμματιστές, όσο και για τους χρήστες, διαθέτοντας στο κοινό τους drivers για το δημοφιλές Kinect.

Ίσως μερικοί να περίμεναν πως οι drivers θα ήταν διαθέσιμοι μόνο για το λειτουργικό σύστημα Windows, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνουμε προγράμματα οδήγησης και για τη διανομή Linux Ubuntu. Δυστυχώς η κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών του Mac OS, δεν καλύπτεται από αντίστοιχο λογισμικό.


Η εταιρεία πίσω από το Kinect, PrimeSense, είναι ιδρυτικό μέλος του OpenNI (Natural Interaction), της ομάδας που διέθεσε τους νέους drivers ανοικτού κώδικα. Όλα τα απαραίτητα κομμάτια κώδικα για τους προγραμματιστές βρίσκονται εδώ. Επίσης διατίθεται εγχειρίδιο χρήσης για την ανάπτυξη εφαρμογών.


Στο πρόσφατο παρελθόν γίναμε μάρτυρες σωρείας εντυπωσιακών εφαρμογών για το Kinect, σε συνδυασμό με υπολογιστή, άλλοτε χρήσιμες, άλλοτε αστείες και ιδιοφυείς. Η νέα διάθεση drivers θα επιταχύνει τέτοιες προσπάθειες, οπότε δεν έχουμε παρά να μείνουμε συντονισμένοι για να δούμε τις εξελίξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου