logo2


7/4/12







Σας απασχολεί τι κάνουν ιστοσελίδες όπως το Facebook και η Google με τα δεδομένα σας; Τότε ανήκετε στην πλειοψηφία των χρηστών. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα

από το Consumer Reports, το 71% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ανησυχούν πολύ για τις εταιρείες στο διαδίκτυο, που πωλούν τις προσωπικές τους πληροφορίες, εν αγνοία τους.


Εκτός από αυτό το ποσοστό, το 65% των χρηστών smartphone, δήλωσαν ότι ανησυχούν εξίσου<…>


<…> για τις εφαρμογές iPhone και Android, που έχουν πρόσβαση στις επαφές τους, στις φωτογραφίες τους, στα δεδομένα τοποθεσίας (geo location) και σε άλλα ευαίσθητα δεδομένα.


Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες της έρευνας, ανέφεραν επίσης ότι ανησυχούν για τις online διαφημίσεις, που στοχεύουν εξατομικευμένα στα παιδιά.


Επιπλέον, λίγο λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες ανησυχούν για γενικές στοχευμένες διαφημίσεις και τις υπερβολικά χρονοβόρες και περίπλοκες πολιτικές απορρήτου.


Η έρευνα διεξήχθη από την Ένωση Καταναλωτών στις Η.Π.Α., που εκπροσωπεί την υπεράσπιση του Consumer Reports, για να απαντήσουν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών (NTIA). Η NTIA ζήτησε τη γνώμη των χρηστών, σχετικά με την πρότασή της, να αναπτύξει ένα σύστημα νόμων και κανόνων που θα επιβληθούν στις online εταιρείες, σχετικά με την διασφάλιση της ιδιωτικότητας των καταναλωτών.


http://www.secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου