logo2


20/12/10

218 Αύξηση επιθέσεων malware σε Android Σύμφωνα με την AdaptiveMobile, οι καταναλωτές στρέφουν την προσοχή τους από τους σταθερούς υπολογιστές στα smartphones. Το κύμα αυτό, όμως, ακολουθούν και οι hackers, οι οποίοι έχουν αυξήσει τα ποσοστά επιθέσεων malware σε χρήστες κινητών τηλεφώνων στο 33%.
Η πλατφόρμα που έχει τη μεγαλύτερη αύξηση, φυσικά, είναι τα Android, τα οποία έγιναν πολύ διάσημα το 2009. Το κακόβουλο λογισμικό επιτίθεται σε απλές εφαρμογές του τηλεφώνου, όπως SMS, φωνητική κλήση ή e-mail.
Την επόμενη χρονιά κάνουν την εμφάνισή τους πιο ευφυείς μέθοδοι απάτης,
οι οποίες σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλεύονται πολλαπλές δυνατότητες του τηλεφώνου, πριν ο χρήστης αντιληφθεί ακόμη ότι έχει πέσει θύμα.
Η AdaptiveMobile, προειδοποιεί επίσης ότι οι νέες αυτές επιθέσεις θα ταρακουνήσουν τα ίδια τα θεμέλια της κινητής ασφάλειας.
Όπως πάντα, θα πρέπει να κάνετε λήψη εφαρμογών από ασφαλή πηγή. Ελέγξτε τα δικαιώματα, τα χαρακτηριστικά, καθώς και τα σχόλια των χρηστών πριν από κάθε εγκατάσταση εφαρμογών στο τηλέφωνό σας. Μπορεί να είναι σε τόσο αθώα μορφή όσο ένα app ringtone, αλλά αυτό που κρύβεται από πίσω μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα.

Πηγή: secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου